Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 teentje knoflook
    • 8 eetlepels olie
    • 4 eetlepels wijnazijn
    • Zout
    • Peper
    • 1 krop sla
    • 300 gr gaffelbitter in dillesaus
    • 2 potjes zure mosselen
    • 2 sjalotten met groen
    • 2 appels
    • 6 in de schil gekookte aardappelen
    • 3 hardgekookte eieren
    • 1 doosje tuinkers


  • Bereiding:

    • Snijd de knoflookteen in de lengte door en wrijf hiermee de schaal in die u voor de salade wilt gebruiken
    • Roer de olie, azijn, zout en peper in diezelfde schaal tot een marinade
    • Was de sla en maak er brede repen van
    • Laat de gaffelbitter en de mosselen op een zeef uitlekken
    • Hak de uien met het groen zeer fijn
    • Schil de aardappelen en de appels en hak ze fijn
    • Doe alle ingrediĆ«nten in de marinade en schep ze voorzichtig om
    • Garneer voor het serveren met partjes ei en tuinkers