Aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten- 1 teentje knoflook
- 8 eetlepels olie
- 4 eetlepels wijnazijn
- Zout
- Peper
- 1 krop sla
- 300 gr gaffelbitter in dillesaus
- 2 potjes zure mosselen
- 2 sjalotten met groen
- 2 appels
- 6 in de schil gekookte aardappelen
- 3 hardgekookte eieren
- 1 doosje tuinkers
-
Bereiding:- Snijd de knoflookteen in de lengte door en wrijf hiermee de schaal in die u voor de salade wilt gebruiken
- Roer de olie, azijn, zout en peper in diezelfde schaal tot een marinade
- Was de sla en maak er brede repen van
- Laat de gaffelbitter en de mosselen op een zeef uitlekken
- Hak de uien met het groen zeer fijn
- Schil de aardappelen en de appels en hak ze fijn
- Doe alle ingrediƫnten in de marinade en schep ze voorzichtig om
- Garneer voor het serveren met partjes ei en tuinkers