aantal personen: 6-8


  • Ingrediënten:


    • 1 grote watermeloen of Galia meloen

    • 1 1/2 liter kippebouillon (van 4 1/2 tablet)

    • 1 1/2 dl slagroom

    • 1 eetlepel citroensap

    • Tabasco

    • Evt. wat gamba’s

  • Bereiding:


    • Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af

    • Schep met een meloenboortje ca. 50 balletjes uit het vruchtvlees

    • Verwijder de rest van het vruchtvlees tot op ca. 3 cm van de schil

    • Haal de pitjes eruit

    • Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon

    • Voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe

    • Laat de soep in de koelkast ca. 3 uur afkoelen

    • Schep de soep voor het serveren in de meloen en strooi de meloenbolletjes erin

    • De soep wordt heel bijzonder door er voor het serveren wat gamba’s door te roeren