aantal personen: 6-8
-
Ingrediënten:-
1 grote watermeloen of Galia meloen -
1 1/2 liter kippebouillon (van 4 1/2 tablet) -
1 1/2 dl slagroom -
1 eetlepel citroensap -
Tabasco -
Evt. wat gamba’s
-
-
Bereiding:-
Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af -
Schep met een meloenboortje ca. 50 balletjes uit het vruchtvlees -
Verwijder de rest van het vruchtvlees tot op ca. 3 cm van de schil -
Haal de pitjes eruit -
Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon -
Voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe -
Laat de soep in de koelkast ca. 3 uur afkoelen -
Schep de soep voor het serveren in de meloen en strooi de meloenbolletjes erin -
De soep wordt heel bijzonder door er voor het serveren wat gamba’s door te roeren
-