aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 geschilde appels, klokhuizen verwijderd en in blokjes gesneden

    • 2 eetlepels citroensap

    • 250 gr schoongemaakte witte druiven zonder pit

    • 2 schoongemaakte stengels bleekselderij in zeer kleine stukjes

    • 1 dl slagroom

    • 1 dl yoghurt

    • 2 zakjes vanillesuiker

    • 100 gr gehakte walnoten

    • 4 plakjes citroen


  • Bereiding:


    • Doe de blokjes appel in een kom en besprenkel ze met het citroensap om verkleuren te voorkomen

    • Voeg de druiven en de bleekselderij toe, schep alles door elkaar en laat het mengsel ca. 30 minuten in de koelkast staan

    • Klop in een kom de slagroom stijf, roer er de yoghurt en de vanillesuiker

    • door en zet dit mengsel eveneens 30 minuten in de koelkast

    • Verdeel het vruchtenmengsel over 4 glazen schaaltjes of dessertcoupes en schenk er de saus over

    • Bestrooi de salade voor het serveren met de gehakte walnoten en steek een plakje citroen op de rand