aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten:-
2 geschilde appels, klokhuizen verwijderd en in blokjes gesneden -
2 eetlepels citroensap -
250 gr schoongemaakte witte druiven zonder pit -
2 schoongemaakte stengels bleekselderij in zeer kleine stukjes -
1 dl slagroom -
1 dl yoghurt -
2 zakjes vanillesuiker -
100 gr gehakte walnoten -
4 plakjes citroen
-
-
Bereiding:-
Doe de blokjes appel in een kom en besprenkel ze met het citroensap om verkleuren te voorkomen -
Voeg de druiven en de bleekselderij toe, schep alles door elkaar en laat het mengsel ca. 30 minuten in de koelkast staan -
Klop in een kom de slagroom stijf, roer er de yoghurt en de vanillesuiker -
door en zet dit mengsel eveneens 30 minuten in de koelkast -
Verdeel het vruchtenmengsel over 4 glazen schaaltjes of dessertcoupes en schenk er de saus over -
Bestrooi de salade voor het serveren met de gehakte walnoten en steek een plakje citroen op de rand
-