Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kleine ui
    • 1 aardappel
    • Boter
    • 3 dl water
    • 300 gr maïs (uit blik)
    • 1 kippenbouillontablet
    • 3 dl melk
    • 2 plakjes salami


  • Bereiding:

    • Pel de ui, schil de aardappel en snijd ze allebei in stukken
    • Doe wat boter in een kookpot en laat die op zacht vuur smelten
    • Doe er de stukken ui bij en laat die enkele minuten stoven (zorg, dat ze
      niet bruin worden)
    • Voeg ook de aardappelstukken en het water toe
    • Houd 3 eetlepels van de maïs apart (die gebruikt u straks voor de
      versiering van de soep)
    • Doe de rest van de maïs in de kookpot, breng alles aan de kook en voeg
      het bouillonblokje toe
    • Laat de soep 20 minuten koken
    • Haal de pot dan van het vuur, zodat ze ophoudt met koken
    • Mix de soep mooi glad en giet er de melk bij
    • Giet de soep nog door een fijne zeef, zodat de maïsvelletjes
      achterblijven
    • Schep in elk bord wat soep, leg in het midden een beetje maïskorrels
      en maak leuke zonnestralen met reepjes salami