Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kleine ui
- 1 aardappel
- Boter
- 3 dl water
- 300 gr maïs (uit blik)
- 1 kippenbouillontablet
- 3 dl melk
- 2 plakjes salami
-
Bereiding:- Pel de ui, schil de aardappel en snijd ze allebei in stukken
- Doe wat boter in een kookpot en laat die op zacht vuur smelten
- Doe er de stukken ui bij en laat die enkele minuten stoven (zorg, dat ze
niet bruin worden) - Voeg ook de aardappelstukken en het water toe
- Houd 3 eetlepels van de maïs apart (die gebruikt u straks voor de
versiering van de soep) - Doe de rest van de maïs in de kookpot, breng alles aan de kook en voeg
het bouillonblokje toe - Laat de soep 20 minuten koken
- Haal de pot dan van het vuur, zodat ze ophoudt met koken
- Mix de soep mooi glad en giet er de melk bij
- Giet de soep nog door een fijne zeef, zodat de maïsvelletjes
achterblijven - Schep in elk bord wat soep, leg in het midden een beetje maïskorrels
en maak leuke zonnestralen met reepjes salami