Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 3 bosuitjes
    • 100 gr bospeentjes
    • 250 gr spinazie
    • 1 vleestomaat
    • 4 takjes basilicum
    • 500 gr geschrapte aardappelen
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 250 gr runderworstjes
    • 25 gr boter
    • 1/2 bekertje zure room


  • Bereiding:

    • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes
    • Schrap de peentjes en snijd ze in stukjes
    • Was de spinazie
    • Was de tomaat en snijd hem in vieren
    • Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
    • Hak de basilicum fijn
    • Kook de aardappelen ± 10 minuten in weinig water met zout
    • Voeg de bosui, de wortel en de spinazie toe en kook de aardappelen en de groenten in nog ± 10 minuten gaar
    • Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de runderworstjes in ± 8 minuten rondom bruin en gaar
    • Giet de aardappelen en de groenten af en stamp ze door elkaar
    • Roer de zure room en de basilicum door de stamppot en schep de stukjes tomaat erdoor
    • Breng de stamppot op smaak met zout en peper
    • Schep hem in een schaal en leg de worstjes erop