Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 3 bosuitjes
- 100 gr bospeentjes
- 250 gr spinazie
- 1 vleestomaat
- 4 takjes basilicum
- 500 gr geschrapte aardappelen
- Zout
- Versgemalen peper
- 250 gr runderworstjes
- 25 gr boter
- 1/2 bekertje zure room
-
Bereiding:- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes
- Schrap de peentjes en snijd ze in stukjes
- Was de spinazie
- Was de tomaat en snijd hem in vieren
- Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
- Hak de basilicum fijn
- Kook de aardappelen ± 10 minuten in weinig water met zout
- Voeg de bosui, de wortel en de spinazie toe en kook de aardappelen en de groenten in nog ± 10 minuten gaar
- Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de runderworstjes in ± 8 minuten rondom bruin en gaar
- Giet de aardappelen en de groenten af en stamp ze door elkaar
- Roer de zure room en de basilicum door de stamppot en schep de stukjes tomaat erdoor
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper
- Schep hem in een schaal en leg de worstjes erop