• IngrediĆ«nten:





    • 4 eetlepels witte suiker



    • 2-3 cm gemberwortel



    • 2 dl warm water



    • 4 eetlepels azijn



    • 1 eetlepel ketjap



    • 1 theelepel maizena



    • 1 eetlepel gehakte bakgember






  • Bereiding:





    • Schil de gemberwortel zo dun mogelijk, rasp hem en meng hem door de
      suiker



    • Brand onder voorzichtig roeren de suiker in een pan met een dikke
      bodem tot karamel (ze moet goudgeel van kleur zijn)



    • Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij



    • Breng de massa, nadat die met schuimen is opgehouden, opnieuw aan
      de kook en laat zachtjes koken tot alle karamel is opgelost



    • Voeg er de azijn en de ketjap bij en bind de saus met de
      aangemengde maizena



    • Roer er tenslotte de bakgember door



    • Voor de variatie kunt u tijdens het koken van de saus ca. 30 gr
      goed uitgelekte stukjes gemengde vruchten uit blik mee koken