-
Ingrediënten:
-
4 eetlepels witte suiker
-
2-3 cm gemberwortel
-
2 dl warm water
-
4 eetlepels azijn
-
1 eetlepel ketjap
-
1 theelepel maizena
-
1 eetlepel gehakte bakgember
-
-
Bereiding:
-
Schil de gemberwortel zo dun mogelijk, rasp hem en meng hem door de
suiker
-
Brand onder voorzichtig roeren de suiker in een pan met een dikke
bodem tot karamel (ze moet goudgeel van kleur zijn)
-
Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij
-
Breng de massa, nadat die met schuimen is opgehouden, opnieuw aan
de kook en laat zachtjes koken tot alle karamel is opgelost
-
Voeg er de azijn en de ketjap bij en bind de saus met de
aangemengde maizena
-
Roer er tenslotte de bakgember door
-
Voor de variatie kunt u tijdens het koken van de saus ca. 30 gr
goed uitgelekte stukjes gemengde vruchten uit blik mee koken
-