aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 kg magere runderlappen

    • 1 dl wijnazijn

    • 2 laurierblaadjes

    • 1 kruidnagel

    • 2 jeneverbessen

    • Zout

    • Peper

    • 75 g boter

    • 4 gesnipperde uien

    • 2 el appelstroop

    • 4 plakken ontbijtkoek


  • Bereiding:


    • Vlees in grote dobbelstenen snijden

    • Azijn, 2 dl water, laurierblaadjes, kruidnagel, jeneverbessen, zout en peper door elkaar scheppen

    • Afgedekt minstens 8 uur in de koelkast laten marineren

    • In helft van boter uien in 15 min. zacht en glazig bakken

    • Vlees uit marinade nemen en droogdeppen

    • Marinadevocht zeven, 2 dl afmeten

    • In braadpan rest van de boter verhitten

    • Vlees in 8 min. rondom bruin bakken

    • Uien, stroop, verbrokkelde ontbijtkoek en afgemeten marinadevocht toevoegen

    • Vlees moet net onder staan, zo nodig water toevoegen

    • Met deksel op pan in ongeveer 2 uur gaarstoven

    • Op smaak brengen met peper en zout

    • Lekker met gekookte aardappelen en rode kool