aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
1 kg magere runderlappen -
1 dl wijnazijn -
2 laurierblaadjes -
1 kruidnagel -
2 jeneverbessen -
Zout -
Peper -
75 g boter -
4 gesnipperde uien -
2 el appelstroop -
4 plakken ontbijtkoek
-
-
Bereiding:-
Vlees in grote dobbelstenen snijden -
Azijn, 2 dl water, laurierblaadjes, kruidnagel, jeneverbessen, zout en peper door elkaar scheppen -
Afgedekt minstens 8 uur in de koelkast laten marineren -
In helft van boter uien in 15 min. zacht en glazig bakken -
Vlees uit marinade nemen en droogdeppen -
Marinadevocht zeven, 2 dl afmeten -
In braadpan rest van de boter verhitten -
Vlees in 8 min. rondom bruin bakken -
Uien, stroop, verbrokkelde ontbijtkoek en afgemeten marinadevocht toevoegen -
Vlees moet net onder staan, zo nodig water toevoegen -
Met deksel op pan in ongeveer 2 uur gaarstoven -
Op smaak brengen met peper en zout -
Lekker met gekookte aardappelen en rode kool
-