Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 kg mosselen
- 1 1/2 dl droge witte wijn
- 100 gr uien in stukken
- 100 gr wortel
- 1/2 gele en 1/2 rode paprika
- 200 gr gekookte inktvisringen
- 200 gr Noorse garnalen
- 60 gr zwarte olijven zonder pit
- 2 theelepels kappertjes
- 1 uitgeperste citroen
- 1 dl olijfolie
- Peper
- Zout
- 3 fijngeknipte takjes peterselie
- 20 fijngeknipte sprietjes bieslook
- 8 blaadjes sla (lollo biondo; eikeblad)
-
Bereiding:- Spoel de mosselen onder koud water, verwijder geopende en kapotte exemplaren en laat ze in een vergiet uitlekken
- Doe 1 dl water, de wijn, ui en wortel in een grote pan en breng dit aan de kook
- Leg de mosselen erop en kook ze op hoog vuur met het deksel op de pan ± 8 minuten tot ze allemaal open zijn
- Schud af en toe om
- Neem de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen
- Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes
- Doe de inktvis, garnalen, mosselen, paprika, olijven en kappertjes in een kom
- Doe het citroensap, de olijfolie, peper en zout in een kommetje, klop dit goed door elkaar en roer er de peterselie en de bieslook door
- Schenk de dressing over de zeevruchtensalade en zet die tot het gebruik afgedekt in de koelkast