Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 2 kg mosselen
    • 1 1/2 dl droge witte wijn
    • 100 gr uien in stukken
    • 100 gr wortel
    • 1/2 gele en 1/2 rode paprika
    • 200 gr gekookte inktvisringen
    • 200 gr Noorse garnalen
    • 60 gr zwarte olijven zonder pit
    • 2 theelepels kappertjes
    • 1 uitgeperste citroen
    • 1 dl olijfolie
    • Peper
    • Zout
    • 3 fijngeknipte takjes peterselie
    • 20 fijngeknipte sprietjes bieslook
    • 8 blaadjes sla (lollo biondo; eikeblad)


  • Bereiding:

    • Spoel de mosselen onder koud water, verwijder geopende en kapotte exemplaren en laat ze in een vergiet uitlekken
    • Doe 1 dl water, de wijn, ui en wortel in een grote pan en breng dit aan de kook
    • Leg de mosselen erop en kook ze op hoog vuur met het deksel op de pan ┬▒ 8 minuten tot ze allemaal open zijn
    • Schud af en toe om
    • Neem de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen
    • Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes
    • Doe de inktvis, garnalen, mosselen, paprika, olijven en kappertjes in een kom
    • Doe het citroensap, de olijfolie, peper en zout in een kommetje, klop dit goed door elkaar en roer er de peterselie en de bieslook door
    • Schenk de dressing over de zeevruchtensalade en zet die tot het gebruik afgedekt in de koelkast