aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 1 Carmelmeloen of Cavaillon
- 12 zeetongfilets
- 2 sinaasappelen
- 4 dl vleesbouillon
- 2 dl rode wijn
- l dl Mandarine Napoleon
- 1 tl maÏszetmeel
- 4 muntblaadjes
- 1 tl gekleurde peperbolletjes
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukken en kook ze gaar in
lichtgezouten water - Halveer de meloen, verwijder de pitjes en haal met behulp van een Parijs
uitsteeklepeltje zoveel mogelijk bolletjes uit het vruchtvlees - Spoel de zeetongfilets en halveer ze in de lengte
- Breng wat water, samen met een nootje boter, peper en zout, aan de kook en
pocheer er de visfilets ca. 3 minuten in - Pers ondertussen de sinaasappelen giet het sap door een zeef en breng het
vervolgens, samen met de vleesbouillon en de rode wijn aan de kook - Laat even inkoken en voeg er de Mandarine Napoleon aan toe
- Laat opnieuw inkoken
- Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee
- Breng verder op smaak met peper en zout
- Giet op vier borden een sausspiegel, plaats enkele aardappelen in het midden,
schik er de meloenbolletjes en de zeetongreepjes rond en versier met een
muntblaadje en enkele peperbolletjes - Serveer dit gerecht met een glaasje Pinot Noir of Beaujolais
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukken en kook ze gaar in