aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 4 aardappelen
    • 1 Carmelmeloen of Cavaillon
    • 12 zeetongfilets
    • 2 sinaasappelen
    • 4 dl vleesbouillon
    • 2 dl rode wijn
    • l dl Mandarine Napoleon
    • 1 tl maÏszetmeel
    • 4 muntblaadjes
    • 1 tl gekleurde peperbolletjes
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukken en kook ze gaar in
      lichtgezouten water
    • Halveer de meloen, verwijder de pitjes en haal met behulp van een Parijs
      uitsteeklepeltje zoveel mogelijk bolletjes uit het vruchtvlees
    • Spoel de zeetongfilets en halveer ze in de lengte
    • Breng wat water, samen met een nootje boter, peper en zout, aan de kook en
      pocheer er de visfilets ca. 3 minuten in
    • Pers ondertussen de sinaasappelen giet het sap door een zeef en breng het
      vervolgens, samen met de vleesbouillon en de rode wijn aan de kook
    • Laat even inkoken en voeg er de Mandarine Napoleon aan toe
    • Laat opnieuw inkoken
    • Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee
    • Breng verder op smaak met peper en zout
    • Giet op vier borden een sausspiegel, plaats enkele aardappelen in het midden,
      schik er de meloenbolletjes en de zeetongreepjes rond en versier met een
      muntblaadje en enkele peperbolletjes
    • Serveer dit gerecht met een glaasje Pinot Noir of Beaujolais