aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten
    • 400g graatloze witte visfilet
    • 300g grote of middelgrote garnalen
    • 12 mosselen
    • 2 tl olijfolie
    • 1 grote ui, in ringen
    • 3 kleine courgettes, in plakjes
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 tl gedroogde tijm
    • 1 tl gedroogde rozemarijn
    • 800g tomaten, kleingesneden
    • 1,25 dl witte wijn
    • 1/2 kop fijngehakte peterselie
    • 1/2 kop fijngehakte verse basilicum
    • 2 el citroensap

  • Bereiding:
    • Snijd de visfilet in blokjes van 2 cm
    • Maak de garnalen schoon, maar laat de staarten heel
    • Boen de mosselen schoon en verwijder de baarden
    • Fruit de ui en de courgette boven laag voor, ca. 5 minuten in de hete olijfolie
    • Voeg knoflook, tijm, rozemarijn, tomaat en wijn toe en breng het geheel aan de kook
    • Laat het geheel onafgedekt 5 minuten stoven
    • Stoof de visfilet 2 minuten mee, tot de blokjes wit worden
    • Doe de garnalen en mosselen erbij en laat het gerecht afgedekt nog eens 3 minuten stoven. De garnalen moeten roze zijn, de mosselen moeten open gaan
    • Roer de peterselie, de basilicum en het citroensap erdoor