Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 350 gram verse zalmfilet
- 2 eetlepel limoen of citroensap
- 1 tablet voor visbouillon
- 2 dunne schijfjes citroen of limoen
- 1 kropsla
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel fijngesneden verse dille
- 2 bosuitjes met veel groen, in uiterst smalle ringetjes gesneden
- 3 stevige tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden
- 3 eieren hard gekookt, in partjes gesneden
-
Bereiding:- Spoel de vis onder stromend koud water
- Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in de limoen of citroensap
- Laat de vis 20 minuten liggen
- Breng 5-6 deciliter water aan de kook
- Voeg de bouillontablet en limoen of citroenschijfjes toe
- Leg, zodra het bouillontablet is opgelost, de vis in het kokende vocht
- Temper de warmtebron en houd alles 5-6 minuten tegen de kook aan
- Neem daarna de pan van de warmtebron en laat de zalm in het pocheervocht koud worden
- Maak de sla schoon
- Neem de dikste nerven weg
- Spoel de bladeren enkele malen in ruim koud water
- Maak ze droog en scheur ze in kleine stukjes
- Meng in een kommetje mayonaise met dille en de helft van de bosuitjes
- Laat de zalm uitlekken en verdeel de vis daarna in niet al te kleine stukjes
- Schep de mayonaise met dille en bosuitjes erdoor.
- Beleg de spiegels van de borden met slablaadjes
- Schep de zalmmayonaise in het midden erop
- Bestrooi de salades met tomatenblokjes en strooi de rest van de bosuitjes erover
- Schik de in partjes gesneden hardgekookte eieren er rondom