Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 350 gram verse zalmfilet
    • 2 eetlepel limoen of citroensap
    • 1 tablet voor visbouillon
    • 2 dunne schijfjes citroen of limoen
    • 1 kropsla
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel fijngesneden verse dille
    • 2 bosuitjes met veel groen, in uiterst smalle ringetjes gesneden
    • 3 stevige tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden
    • 3 eieren hard gekookt, in partjes gesneden


  • Bereiding:

    • Spoel de vis onder stromend koud water
    • Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in de limoen of citroensap
    • Laat de vis 20 minuten liggen
    • Breng 5-6 deciliter water aan de kook
    • Voeg de bouillontablet en limoen of citroenschijfjes toe
    • Leg, zodra het bouillontablet is opgelost, de vis in het kokende vocht
    • Temper de warmtebron en houd alles 5-6 minuten tegen de kook aan
    • Neem daarna de pan van de warmtebron en laat de zalm in het pocheervocht koud worden
    • Maak de sla schoon
    • Neem de dikste nerven weg
    • Spoel de bladeren enkele malen in ruim koud water
    • Maak ze droog en scheur ze in kleine stukjes
    • Meng in een kommetje mayonaise met dille en de helft van de bosuitjes
    • Laat de zalm uitlekken en verdeel de vis daarna in niet al te kleine stukjes
    • Schep de mayonaise met dille en bosuitjes erdoor.
    • Beleg de spiegels van de borden met slablaadjes
    • Schep de zalmmayonaise in het midden erop
    • Bestrooi de salades met tomatenblokjes en strooi de rest van de bosuitjes erover
    • Schik de in partjes gesneden hardgekookte eieren er rondom