aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 600 g zalmfilet
    • 150 g gesneden ontbijtspek
    • 1 el boter
    • 2 dl visfond
    • 1 dl droge witte wijn
    • 4 dl slagroom
    • 1 zakje waterkers (75 g)
    • Zout
    • Peper
    • Viskruiden (McCormick)
    • Maïzena
    • Rolladetouw

  • Bereiding:

    • Zalm:
    • Filet in 4 plakken snijden
    • In pan met kokend water ontbijtspek 20 sec. koken
    • Afgieten
    • Ontbijtspek in midden van 4 moten leggen
    • Dichtklappen en vastbinden met rolladetouw
    • In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten
    • Zalm in 5 min. aan beide kanten lichtbruin bakken
    • In ovenschaal leggen


      Saus:

    • In steelpan visfond met witte wijn tot 1/4 laten inkoken
    • Slagroom toevoegen, tot helft laten inkoken
    • In ruim kokend water waterkers 2 min. laten koken
    • Laten uitlekken
    • Pureren
    • Door saus
    • roeren
    • Op smaak brengen met peper, zout en viskruiden
    • (Binden met maïzena)


      Bereiden:

    • Oven voorverwarmen op 100 graden
    • In midden van oven vis in 30 min. gaar laten worden
    • Saus verwarmen
    • Op 4 borden zalm leggen
    • Saus er omheen schenken