aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 600 g zalmfilet
- 150 g gesneden ontbijtspek
- 1 el boter
- 2 dl visfond
- 1 dl droge witte wijn
- 4 dl slagroom
- 1 zakje waterkers (75 g)
- Zout
- Peper
- Viskruiden (McCormick)
- Maïzena
- Rolladetouw
-
Bereiding:
- Zalm:
- Filet in 4 plakken snijden
- In pan met kokend water ontbijtspek 20 sec. koken
- Afgieten
- Ontbijtspek in midden van 4 moten leggen
- Dichtklappen en vastbinden met rolladetouw
- In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten
- Zalm in 5 min. aan beide kanten lichtbruin bakken
- In ovenschaal leggen
Saus: - In steelpan visfond met witte wijn tot 1/4 laten inkoken
- Slagroom toevoegen, tot helft laten inkoken
- In ruim kokend water waterkers 2 min. laten koken
- Laten uitlekken
- Pureren
- Door saus
- roeren
- Op smaak brengen met peper, zout en viskruiden
- (Binden met maïzena)
Bereiden: - Oven voorverwarmen op 100 graden
- In midden van oven vis in 30 min. gaar laten worden
- Saus verwarmen
- Op 4 borden zalm leggen
- Saus er omheen schenken