aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 600 gr zalmforel
    • 2 eieren
    • 1 dl room
    • Boter
    • 4 preistaven
    • 200 gr sojascheuten
    • 150 gr kristalsuiker
    • 1 el honing
    • 2 el azijn
    • 2 el wijnazijn
    • 1/2 appel
    • 1 tl aardappelzetmeel
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Ontdoe de zalmforel van graten en vel, snijd de vis in stukjes en mix deze
    • Breek de eieren en splits ze
    • Voeg de eiwitten, een snuifje nootmuskaat, peper en zout toe en mix nogmaals
      kort
    • Plaats de vis enkele minuten in de diepvries
    • Meng met de room tot u een homogeen mengsel bekomt
    • Neem een spuitzak met een spuitmondje van ongeveer 1 cm diameter en spuit een
      lange cilinder op een plank
    • Plaats deze 10 minuten in de diepvriezer en snijd daarna de cilinder in
      staafjes van 4 cm
    • Breng water, met 1 teelepel zout aan de kook en pocheer de visstaafjes
      gedurende 8-10 minuten
    • Haal ze met behulp van een schuimspaan uit het water en houd ze warm
    • Maak de preistaven schoon en snijd ze in ruitjes
    • Was de sojascheuten,
    • laat ze goed uitlekken en bak ze samen met de preiruitjes kort (max. 5 minuten)
      in een nootje boter
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Breng 2 dl water aan de kook samen met de kristalsuiker
    • Voeg, als de suiker is opgelost, de honing en de azijnsoorten toe
    • Schil de appel, snijd ze in blokjes en voeg deze bij de saus
    • Bind de saus met een teelepel aardappelzetmeel
    • Schik op een bordje een bedje van prei en sojascheuten
    • Schik er de zalmforelstaafies op en lepel er het zoetzuur sausje over
    • U kunt eventueel verder versieren met verse tuinkruiden
    • Zorg dat u niet teveel visstaafjes tegelijk pocheert
    • Herhaal desnoods de bewerking een paar maal