aantal personen: 4
- Ingrediƫnten:
- 600 gr zalmforel
- 2 eieren
- 1 dl room
- Boter
- 4 preistaven
- 200 gr sojascheuten
- 150 gr kristalsuiker
- 1 el honing
- 2 el azijn
- 2 el wijnazijn
- 1/2 appel
- 1 tl aardappelzetmeel
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Ontdoe de zalmforel van graten en vel, snijd de vis in stukjes en mix deze
- Breek de eieren en splits ze
- Voeg de eiwitten, een snuifje nootmuskaat, peper en zout toe en mix nogmaals
kort - Plaats de vis enkele minuten in de diepvries
- Meng met de room tot u een homogeen mengsel bekomt
- Neem een spuitzak met een spuitmondje van ongeveer 1 cm diameter en spuit een
lange cilinder op een plank - Plaats deze 10 minuten in de diepvriezer en snijd daarna de cilinder in
staafjes van 4 cm - Breng water, met 1 teelepel zout aan de kook en pocheer de visstaafjes
gedurende 8-10 minuten - Haal ze met behulp van een schuimspaan uit het water en houd ze warm
- Maak de preistaven schoon en snijd ze in ruitjes
- Was de sojascheuten,
- laat ze goed uitlekken en bak ze samen met de preiruitjes kort (max. 5 minuten)
in een nootje boter - Breng op smaak met peper en zout
- Breng 2 dl water aan de kook samen met de kristalsuiker
- Voeg, als de suiker is opgelost, de honing en de azijnsoorten toe
- Schil de appel, snijd ze in blokjes en voeg deze bij de saus
- Bind de saus met een teelepel aardappelzetmeel
- Schik op een bordje een bedje van prei en sojascheuten
- Schik er de zalmforelstaafies op en lepel er het zoetzuur sausje over
- U kunt eventueel verder versieren met verse tuinkruiden
- Zorg dat u niet teveel visstaafjes tegelijk pocheert
- Herhaal desnoods de bewerking een paar maal