Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
    • Zout
    • Peper
    • 2 venkelknollen in repen
    • 40 gr boter
    • 1 dl melk
    • 2 blikjes zalm (inh. 245 gr) uitgelekt
    • Voor de rouille:
    • 1 ontvelde rode paprika in blokjes
    • 3 eetlepels droog broodkruim
    • 2 eidooiers
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 1/2-2 dl olijfolie


  • Bereiding:

    • Pureer de paprika met het broodkruim, de eidooiers en de knoflook
    • Voeg in delen de olie toe tot een mooie gebonden saus ontstaat
    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Kook de venkel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar
    • Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn
    • Meng de uitgelekte venkel en de zalm door de puree en breng de puree op smaak met zout en peper
    • Serveer de rouille erbij