Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
- Zout
- Peper
- 2 venkelknollen in repen
- 40 gr boter
- 1 dl melk
- 2 blikjes zalm (inh. 245 gr) uitgelekt
- Voor de rouille:
- 1 ontvelde rode paprika in blokjes
- 3 eetlepels droog broodkruim
- 2 eidooiers
- 3 teentjes knoflook
- 1 1/2-2 dl olijfolie
-
Bereiding:- Pureer de paprika met het broodkruim, de eidooiers en de knoflook
- Voeg in delen de olie toe tot een mooie gebonden saus ontstaat
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Kook de venkel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar
- Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn
- Meng de uitgelekte venkel en de zalm door de puree en breng de puree op smaak met zout en peper
- Serveer de rouille erbij