Aantal personen: 5


  • Ingrediënten

    • 500 gram zalmfilet met vel
    • sap van 1/4 limoen
    • 1 dl paddestoelenolie
    • 3 eetlepels persilladekruiden
    • 1 eetlepel provençaalse kruiden
    • 3 knoflooktenen, gesnipperd
    • zeezout
    • extra vierge olijfolie
    • R


      ucola


  • Bereiding:

    • Leg de zalmfilet in een diepe ovenschaal, velkant naar beneden.
    • Verdeel hierover, gelijkmatig, alle ingrediënten en giet er zoveel olie op dat de zalm
      ruim onder staat
    • Laat de zalm in, een oven van 150° C in ± 1 uur (afhankelijk van de dikte
      van de filet) garen en in de olie afkoelen
    • De zalm laten uitlekken, vel verwijderen, in plakken van ± een halve cm dik snijden en verdelen over 4 borden
    • Garneren met wat blaadjes Rucola