aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 Kruidenbuiltje tomatensoep (Honig) -
2 groentebouillontabletten -
1 citroen -
1 grote ui -
400 g winterwortel -
3 eetlepels peterselie -
2 eetlepels selderij -
2 eetlepels verse basilicum
-
-
Bereiding:-
Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil dun af -
Pers de citroen uit -
Rasp de ui en de wortel fijn -
Breng in een pan 1 liter water met de ui, de wortel, de geraspte citroenschil, de bouillontabletten en het kruidenbuiltje aan de kook -
Kook de soep met het deksel schuin op de pan gedurende ca. 10 minuten -
Hak intussen de peterselie, selderij en basilicum fijn -
Verwijder het kruidenbuiltje -
Pureer het geheel met een staafmixer tot de soep gladgebonden is -
Roer de kruiden erdoor -
Breng de soep op smaak met wat citroensap
-