aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 Kruidenbuiltje tomatensoep (Honig)

    • 2 groentebouillontabletten

    • 1 citroen

    • 1 grote ui

    • 400 g winterwortel

    • 3 eetlepels peterselie

    • 2 eetlepels selderij

    • 2 eetlepels verse basilicum

  • Bereiding:


    • Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil dun af

    • Pers de citroen uit

    • Rasp de ui en de wortel fijn

    • Breng in een pan 1 liter water met de ui, de wortel, de geraspte citroenschil, de bouillontabletten en het kruidenbuiltje aan de kook

    • Kook de soep met het deksel schuin op de pan gedurende ca. 10 minuten

    • Hak intussen de peterselie, selderij en basilicum fijn

    • Verwijder het kruidenbuiltje

    • Pureer het geheel met een staafmixer tot de soep gladgebonden is

    • Roer de kruiden erdoor

    • Breng de soep op smaak met wat citroensap