• Ingrediënten

    • 175 gr boter
    • 160 gr witte basterdsuiker
    • 4 1/2 gr zout
    • De schil 1 citroen
    • 300 gr bloem
    • 4 1/2 gr bakpoeder
    • 3 gr nootmuskaat
    • Poedersuiker naar smaak


  • Bereiding:

    • Wrijf de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd
    • Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gr water toe en
      zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij
    • Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit
      afgedekt in de koelkast een nacht rusten
    • Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van
      het deeg in uit
    • Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van
      de plank te gaan
    • Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit
      vallen
    • Ga zo verder tot het deeg op is
    • Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15
      minuten in het midden van een matig warme oven (± 175°C)
    • De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes
    • Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en
      laat ze afkoelen