-
Ingrediënten- 175 gr boter
- 160 gr witte basterdsuiker
- 4 1/2 gr zout
- De schil 1 citroen
- 300 gr bloem
- 4 1/2 gr bakpoeder
- 3 gr nootmuskaat
- Poedersuiker naar smaak
-
Bereiding:- Wrijf de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd
- Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gr water toe en
zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij - Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit
afgedekt in de koelkast een nacht rusten - Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van
het deeg in uit - Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van
de plank te gaan - Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit
vallen - Ga zo verder tot het deeg op is
- Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15
minuten in het midden van een matig warme oven (± 175°C) - De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes
- Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en
laat ze afkoelen