Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
- Zout
- 2 eetlepels olie
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 kleine geschaafde witte kool
- 2 eetlepels geraspte gemberwortel
- 1/2 theelepel laos
- 1 zakje pindasaus (Conimex)
- Gemalen koriander
- Ketjap
- Sambal
- 75 gr seroendeng (pinda-kokosmengsel)
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, kool en gember hierin 5 minuten
- Breng op smaak met zout en laos
- Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng extra op smaak met de ketoembar, de ketjap en de sambal
- Stamp de aardappelen fijn en meng de kool, de ui en de gember door de puree
- Breng op smaak met zout en laos
- Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus