Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
    • Zout
    • 2 eetlepels olie
    • 1 grote gesnipperde ui
    • 1 kleine geschaafde witte kool
    • 2 eetlepels geraspte gemberwortel
    • 1/2 theelepel laos
    • 1 zakje pindasaus (Conimex)
    • Gemalen koriander
    • Ketjap
    • Sambal
    • 75 gr seroendeng (pinda-kokosmengsel)


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, kool en gember hierin 5 minuten
    • Breng op smaak met zout en laos
    • Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng extra op smaak met de ketoembar, de ketjap en de sambal
    • Stamp de aardappelen fijn en meng de kool, de ui en de gember door de puree
    • Breng op smaak met zout en laos
    • Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus