Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 pot witte bonen
    • 1 knolselderij
    • 1 pak doperwten (diepvries)
    • 2 rode paprika’s
    • 1 dl melk
    • 50 gr boter
    • Versgemalen peper
    • Nootmuskaat


  • Bereiding:

    • Spoel de witte bonen in een vergiet onder warm stromend water af en laat ze uitlekken
    • Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken
    • Daarna in een pan met weinig water met zout in ± 15 minuten gaar koken
    • Intussen in een andere pan de doperwten ontdooien en gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing
    • De paprika’s wassen en schoonmaken
    • 1 paprika in kleine blokjes snijden, de andere paprika in de lengte in dunne reepjes snijden
    • In een zeef de knolselderij laten uitlekken
    • In de keukenmachine of met een draaizeef de knolselderij, de helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren
    • In een braadpan de melk en boter verwarmen
    • De groentepuree erdoor roeren
    • Al roerend door en door heet laten worden
    • Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
    • De rest van de witte bonen, doperwten en paprika stukjes erdoor roeren
    • in nog ± 3 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan laten doorwarmen
    • Intussen (glazen) schaal voorverwarmen
    • De stamppot in de schaal scheppen
    • De bovenkant stervormig garneren met paprika reepjes
    • Lekker met stoofpeertjes