Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 pot witte bonen
- 1 knolselderij
- 1 pak doperwten (diepvries)
- 2 rode paprika’s
- 1 dl melk
- 50 gr boter
- Versgemalen peper
- Nootmuskaat
-
Bereiding:- Spoel de witte bonen in een vergiet onder warm stromend water af en laat ze uitlekken
- Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken
- Daarna in een pan met weinig water met zout in ± 15 minuten gaar koken
- Intussen in een andere pan de doperwten ontdooien en gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing
- De paprika’s wassen en schoonmaken
- 1 paprika in kleine blokjes snijden, de andere paprika in de lengte in dunne reepjes snijden
- In een zeef de knolselderij laten uitlekken
- In de keukenmachine of met een draaizeef de knolselderij, de helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren
- In een braadpan de melk en boter verwarmen
- De groentepuree erdoor roeren
- Al roerend door en door heet laten worden
- Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
- De rest van de witte bonen, doperwten en paprika stukjes erdoor roeren
- in nog ± 3 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan laten doorwarmen
- Intussen (glazen) schaal voorverwarmen
- De stamppot in de schaal scheppen
- De bovenkant stervormig garneren met paprika reepjes
- Lekker met stoofpeertjes