Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr witte bonen
- 2 liter water
- 2 bouillontabletten
- 4 aardappelen
- 400 gr runderpoulet
- 1 blikje tomatenpuree
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
- Kruidnagel(poeder)
- Laurier
- Lavas
- Tijm
- Gemalen foeli
- Versgemalen peper
- 200 gr gehakt
- 50 gr magere spekblokjes
- 15 gr boter
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr gesneden soepgroente
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 bosje selderij
-
Bereiding:- Zet de bonen minstens 12 uur in de week in het water met de bouillontabletten
- Schil de aardappelen en rasp ze fijn
- Voeg ze bij de bonen, evenals het poulet, de tomatenpuree en de kruiderij
- Breng dit aan de kook en laat de soep 3 uur zacht trekken
- Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van
- Smelt de boter in een kleine braadpan
- Snipper de knoflook fijn en laat die samen met de spekblokjes zachtjes in de boter uitbakken
- Pel de tomaten en snijd ze klein
- Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes
- Voeg, nadat de soep is getrokken, de gehaktballetjes, het spek-knoflook- mengsel, de tomaten, de paprikablokjes en de soepgroente toe en laat dit alles ± 20 minuten meekoken
- Maak de selderij schoon, knip hem klein en voeg die op het laatst aan de soep toe
- Roer en warm de soep goed door
- Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat water toevoegen