Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr witte bonen
    • 2 liter water
    • 2 bouillontabletten
    • 4 aardappelen
    • 400 gr runderpoulet
    • 1 blikje tomatenpuree
    • Paprikapoeder
    • Chilipoeder
    • Kruidnagel(poeder)
    • Laurier
    • Lavas
    • Tijm
    • Gemalen foeli
    • Versgemalen peper
    • 200 gr gehakt
    • 50 gr magere spekblokjes
    • 15 gr boter
    • 2 teentjes knoflook
    • 400 gr gesneden soepgroente
    • 2 tomaten
    • 1 rode paprika
    • 1 bosje selderij


  • Bereiding:

    • Zet de bonen minstens 12 uur in de week in het water met de bouillontabletten
    • Schil de aardappelen en rasp ze fijn
    • Voeg ze bij de bonen, evenals het poulet, de tomatenpuree en de kruiderij
    • Breng dit aan de kook en laat de soep 3 uur zacht trekken
    • Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van
    • Smelt de boter in een kleine braadpan
    • Snipper de knoflook fijn en laat die samen met de spekblokjes zachtjes in de boter uitbakken
    • Pel de tomaten en snijd ze klein
    • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes
    • Voeg, nadat de soep is getrokken, de gehaktballetjes, het spek-knoflook- mengsel, de tomaten, de paprikablokjes en de soepgroente toe en laat dit alles &plusmn 20 minuten meekoken
    • Maak de selderij schoon, knip hem klein en voeg die op het laatst aan de soep toe
    • Roer en warm de soep goed door
    • Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat water toevoegen