Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr varkenspoulet
- 100 gr ontbijtspek
- Boter
- 400 gr witte bonen
- 1-2 aardappelen
- 1 grote wortel
- 1 ui
- 3 theelepels paprikapoeder
- Zout
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- Laurier
- 1 blikje tomatenpuree
- Peterselie
-
Bereiding:- Zet de bonen enkele uren van tevoren in de week
- Zet het poulet met de bonen, zout, tijm, laurier, en fijngesnipperde knoflook op met ± 2 liter water en laat dit zo goed als gaar koken
- Voeg de in reepjes gesneden wortel en de in blokjes gesneden aardappel toe
- Fruit in wat boter de spekblokjes met de gesnipperde ui en de paprikapoeder, maar zorg dat dit niet donker kleurt
- Voeg dit mengsel en de tomatenpuree aan de soep toe en laat dit met elkaar zachtjes gaar koken
- Strooi royaal peterselie over de soep