Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr varkenspoulet
    • 100 gr ontbijtspek
    • Boter
    • 400 gr witte bonen
    • 1-2 aardappelen
    • 1 grote wortel
    • 1 ui
    • 3 theelepels paprikapoeder
    • Zout
    • 1 teentje knoflook
    • Tijm
    • Laurier
    • 1 blikje tomatenpuree
    • Peterselie


  • Bereiding:

    • Zet de bonen enkele uren van tevoren in de week
    • Zet het poulet met de bonen, zout, tijm, laurier, en fijngesnipperde knoflook op met ± 2 liter water en laat dit zo goed als gaar koken
    • Voeg de in reepjes gesneden wortel en de in blokjes gesneden aardappel toe
    • Fruit in wat boter de spekblokjes met de gesnipperde ui en de paprikapoeder, maar zorg dat dit niet donker kleurt
    • Voeg dit mengsel en de tomatenpuree aan de soep toe en laat dit met elkaar zachtjes gaar koken
    • Strooi royaal peterselie over de soep