Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg geschilde aardappelen
    • 1 dl melk
    • 100 gr boter
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • Zout
    • Peper
    • 2 winterwortelen in blokjes
    • 300 gr hamblokjes
    • 4 stronkjes witlof in reepjes
    • 200 gr belegen kaas in blokjes
    • 1 grof gesneden bosje selderij


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in ± 25 minuten gaar en stamp ze met de melk, 75 gr boter, nootmuskaat, zout en peper fijn
    • Kook de wortelen ± 10 minuten in water met zout voor
    • Bak de hamblokjes in 25 gr boter in ± 5 minuten bruin
    • Meng de witlof, de wortel, de ham en 1 eetlepel braadvocht van de ham door de puree
    • Meng de kaasblokjes erdoor en warm alles al omscheppend ± 5 minuten op middelhoog vuur door
    • Garneer met de selderij