Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg geschilde aardappelen
- 1 dl melk
- 100 gr boter
- 1 theelepel nootmuskaat
- Zout
- Peper
- 2 winterwortelen in blokjes
- 300 gr hamblokjes
- 4 stronkjes witlof in reepjes
- 200 gr belegen kaas in blokjes
- 1 grof gesneden bosje selderij
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in ± 25 minuten gaar en stamp ze met de melk, 75 gr boter, nootmuskaat, zout en peper fijn
- Kook de wortelen ± 10 minuten in water met zout voor
- Bak de hamblokjes in 25 gr boter in ± 5 minuten bruin
- Meng de witlof, de wortel, de ham en 1 eetlepel braadvocht van de ham door de puree
- Meng de kaasblokjes erdoor en warm alles al omscheppend ± 5 minuten op middelhoog vuur door
- Garneer met de selderij