Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr gerookte palingfilet
    • 10 middelgrote stronken witlof
    • 1 grote aardappel
    • 25 gr boter
    • Zout
    • Peper
    • 1/2 liter kippenbouillon
    • Verse koriander of peterselie


  • Bereiding:

    • Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in
      tweeën en dan in kleinere stukken
    • Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes
    • Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de
      aardappelschijfjes op zacht vuur
    • Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen
    • Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen
    • Verwarm de oven voor op 100°C
    • Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd hem en in dunne plakjes
    • Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op
    • Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep
      mooi glad is en breng op smaak met peper en zout
    • Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over
      voorverwarmde borden
    • Versier met koriander of peterselie
    • Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over