Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gr gerookte palingfilet
- 10 middelgrote stronken witlof
- 1 grote aardappel
- 25 gr boter
- Zout
- Peper
- 1/2 liter kippenbouillon
- Verse koriander of peterselie
-
Bereiding:- Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in
tweeën en dan in kleinere stukken - Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes
- Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de
aardappelschijfjes op zacht vuur - Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen
- Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen
- Verwarm de oven voor op 100°C
- Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd hem en in dunne plakjes
- Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op
- Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep
mooi glad is en breng op smaak met peper en zout - Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over
voorverwarmde borden - Versier met koriander of peterselie
- Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over
- Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in