Aantal personen: 2 – 3

  • IngrediĆ«nten
    • 500 gram witlof
    • 750 gram tomaten in kleine stukjes
    • 1 middelgrote ui
    • 100 gram geraspte kaas
    • 1 eetlepel basilicum
    • 1 eetlepel marjolein
    • 1 eetlepel tijm
    • olijfolie
    • peper en zout


  • Bereiding:
    • Snij de witlof in stukjes en kook deze beetgaar
    • Snij de ui in ringen en fruit deze in een beetje olijfolie
    • Doe als de uien glazig zijn de tomatenblokjes er bij en laat dit op een laag vuur smelten
    • Doe de kruiden erbij en laat dit nog even verder smoren totdat het een mooie saus is
    • Breng het gerecht op smaak met peper en zout
    • Giet de witlof goed af en doe deze in een ovenschaal en bedek de witlof met de
      tomatensaus
    • Strooi nu de kaas erover en plaats het een minuut of 10 in een voorverwarmde oven op
      200 graden totdat de kaas is gesmolten en het een knapperig korstje heeft