Aantal personen: 2 – 3
- Ingrediƫnten
- 500 gram witlof
- 750 gram tomaten in kleine stukjes
- 1 middelgrote ui
- 100 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel basilicum
- 1 eetlepel marjolein
- 1 eetlepel tijm
- olijfolie
- peper en zout
- Bereiding:
- Snij de witlof in stukjes en kook deze beetgaar
- Snij de ui in ringen en fruit deze in een beetje olijfolie
- Doe als de uien glazig zijn de tomatenblokjes er bij en laat dit op een laag vuur smelten
- Doe de kruiden erbij en laat dit nog even verder smoren totdat het een mooie saus is
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout
- Giet de witlof goed af en doe deze in een ovenschaal en bedek de witlof met de
tomatensaus - Strooi nu de kaas erover en plaats het een minuut of 10 in een voorverwarmde oven op
200 graden totdat de kaas is gesmolten en het een knapperig korstje heeft