Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 500 gr aardappelen
    • Zout
    • 150 gr waterkers
    • 1 dikke plak achterham van 100 gr
    • 1 dikke plak mosterdkaas van 100 gr
    • 15 gr boter
    • 1/2 dl melk
    • Versgemalen zwarte peper



  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook die in weinig water met zout in ± 15 minuten gaar
    • Was intussen de waterkers, verwijder de grove steeltjes en snijd de waterkers enkele malen door
    • Snijd de ham en de kaas in blokjes
    • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
    • Voeg de boter en zoveel melk toe dat een smeuïge puree ontstaat
    • Schep de waterkers, de ham en de kaas erdoor en voeg naar smaak peper toe
    • Warm de stamppot al roerend goed door
    • Lekker met paprika-rozijnensaus
    • Paprika-rozijnensaus


  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 rode paprika
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1 dl tomaten-groentensap
    • 2 eetlepels rozijnen
    • Zout
    • Peper
    • Pel en snipper de ui


  • Bereiding:

    • Maak de paprika schoon en snijd hem in heel kleine stukjes
    • Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en de paprika even aan
    • Bak het chilipoeder even mee
    • Voeg het tomaten-groentensap toe en laat de saus ± 10 minuten heel zachtjes sudderen
    • Was de rozijnen en laat ze in de saus nog ± 5 minuten zachtjes sudderen
    • Breng de saus op smaak met zout en peper en doe haar over in een sauskom
    • Geef de saus apart bij de stamppot