Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 500 gr aardappelen
- Zout
- 150 gr waterkers
- 1 dikke plak achterham van 100 gr
- 1 dikke plak mosterdkaas van 100 gr
- 15 gr boter
- 1/2 dl melk
- Versgemalen zwarte peper
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook die in weinig water met zout in ± 15 minuten gaar
- Was intussen de waterkers, verwijder de grove steeltjes en snijd de waterkers enkele malen door
- Snijd de ham en de kaas in blokjes
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
- Voeg de boter en zoveel melk toe dat een smeuïge puree ontstaat
- Schep de waterkers, de ham en de kaas erdoor en voeg naar smaak peper toe
- Warm de stamppot al roerend goed door
- Lekker met paprika-rozijnensaus
- Paprika-rozijnensaus
-
Ingrediënten- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 dl tomaten-groentensap
- 2 eetlepels rozijnen
- Zout
- Peper
- Pel en snipper de ui
-
Bereiding:- Maak de paprika schoon en snijd hem in heel kleine stukjes
- Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en de paprika even aan
- Bak het chilipoeder even mee
- Voeg het tomaten-groentensap toe en laat de saus ± 10 minuten heel zachtjes sudderen
- Was de rozijnen en laat ze in de saus nog ± 5 minuten zachtjes sudderen
- Breng de saus op smaak met zout en peper en doe haar over in een sauskom
- Geef de saus apart bij de stamppot