aantal personen: 4
-
Ingrediënten:
-
3 lenteuitjes (gesnipperd) -
3 el boter -
300 a 400 gr waterkers (incl. steeltjes) -
3 el bloem -
1 1/2 l kokende kipbouillon -
2 eidooiers -
1 1/2 dl room -
Evt. 2 el boter extra -
Beetje waterkers voor de garnering
-
-
Bereiding:
-
Smoor de lenteui in een pan met dikke bodem met de boter tot glazig, doe de
waterkers erbij en laat deze met het
deksel op de pan in 5 minuten meesmoren tot ze zacht is geworden (let op: laag
vuur) -
Roer de bloem erdoor (matig vuur) -
Van het vuur halen en de bouillon erdoor mengen -
Even met de staafmixer erdoor om een glad mengsel te krijgen -
Vlak voor het serveren de dooiers met room mengen, wat soep door dit mengsel
roeren en vervolgens het
ei/roommengsel al roerend bij de rest van de warme soep doen -
Al roerend laten binden, let op dat de soep niet meer kookt -
Als laatste evt. de extra boter door de soep -
Garneren met de waterkersblaadjes
-