aantal personen: 4



  • IngrediĆ«nten:


    • 3 lenteuitjes (gesnipperd)

    • 3 el boter

    • 300 a 400 gr waterkers (incl. steeltjes)

    • 3 el bloem

    • 1 1/2 l kokende kipbouillon

    • 2 eidooiers

    • 1 1/2 dl room

    • Evt. 2 el boter extra

    • Beetje waterkers voor de garnering



  • Bereiding:


    • Smoor de lenteui in een pan met dikke bodem met de boter tot glazig, doe de
      waterkers erbij en laat deze met het
      deksel op de pan in 5 minuten meesmoren tot ze zacht is geworden (let op: laag
      vuur)

    • Roer de bloem erdoor (matig vuur)

    • Van het vuur halen en de bouillon erdoor mengen

    • Even met de staafmixer erdoor om een glad mengsel te krijgen

    • Vlak voor het serveren de dooiers met room mengen, wat soep door dit mengsel
      roeren en vervolgens het
      ei/roommengsel al roerend bij de rest van de warme soep doen

    • Al roerend laten binden, let op dat de soep niet meer kookt

    • Als laatste evt. de extra boter door de soep

    • Garneren met de waterkersblaadjes