Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 bosje waterkers
    • 1 citroen
    • 1 eetlepel grove mosterd
    • 2 gekookte bietjes
    • 4 eetlepels olie
    • Peper
    • 2 haringen
    • 1/2 appel
    • 4 eetlepels zure room
    • 4 takjes peterselie


  • Bereiding:

    • Maak de waterkers schoon en verwijder de grove steeltjes
    • Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes
    • Pers de citroen uit
    • Klop de mosterd, de olie en een snufje peper door het sap en schep de bietblokjes erdoor
    • Snijd de haringen in smalle reepjes en de appel in mooie schijfjes
    • Verdeel de waterkers en de bietjessalade over 4 bordjes
    • Rangschik de reepjes haring en de schijfjes appel erop en schep in het midden een lepel zure room
    • Garneer met een toefje peterselie
    • Lekker met toast