Aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten- 1 bosje waterkers
- 1 citroen
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 gekookte bietjes
- 4 eetlepels olie
- Peper
- 2 haringen
- 1/2 appel
- 4 eetlepels zure room
- 4 takjes peterselie
-
Bereiding:- Maak de waterkers schoon en verwijder de grove steeltjes
- Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes
- Pers de citroen uit
- Klop de mosterd, de olie en een snufje peper door het sap en schep de bietblokjes erdoor
- Snijd de haringen in smalle reepjes en de appel in mooie schijfjes
- Verdeel de waterkers en de bietjessalade over 4 bordjes
- Rangschik de reepjes haring en de schijfjes appel erop en schep in het midden een lepel zure room
- Garneer met een toefje peterselie
- Lekker met toast