Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • ± 675 gr in steaks gesneden verse tonijn
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 4 fijngesneden sjalotjes
    • 2 uitgeperste teentjes knoflook
    • 6 eetlepels droge witte wijn
    • 1 eetlepel gehakte dragon
    • 1 theelepel grove mosterd
    • Zout
    • Peper
    • ± 450 gr gekookte aardappelen in blokjes
    • 8 ansjovisfilets
    • 12 ontpitte olijven
    • Verse dragon om te garneren


  • Bereiding:

    • Snijd de tonijn in blokjes van ± 2 1/2 cm
    • Verhit 2 eetlepels olie en bak de tonijn daarin 3-4 minuten
    • Bak in een andere pan de sjalotjes in 2 eetlepels olie goudbruin, voeg de knoflook toe en bak die ± 1 minuut mee
    • Voeg de wijn toe en laat tot 1/4 van het oorspronkelijke volume inkoken
    • Voeg het restant van de olie, de dragon en de mosterd toe en breng op smaak met zout en peper
    • Schep de tonijn, sjalotjes, aardappels, olijven en ansjovis door elkaar en meng de saus erdoor
    • Schik de salade op een grote schaal en garneer met takjes dragon
    • Dien de salade warm op en geef er vers brood bij