Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- ± 675 gr in steaks gesneden verse tonijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 fijngesneden sjalotjes
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 6 eetlepels droge witte wijn
- 1 eetlepel gehakte dragon
- 1 theelepel grove mosterd
- Zout
- Peper
- ± 450 gr gekookte aardappelen in blokjes
- 8 ansjovisfilets
- 12 ontpitte olijven
- Verse dragon om te garneren
-
Bereiding:- Snijd de tonijn in blokjes van ± 2 1/2 cm
- Verhit 2 eetlepels olie en bak de tonijn daarin 3-4 minuten
- Bak in een andere pan de sjalotjes in 2 eetlepels olie goudbruin, voeg de knoflook toe en bak die ± 1 minuut mee
- Voeg de wijn toe en laat tot 1/4 van het oorspronkelijke volume inkoken
- Voeg het restant van de olie, de dragon en de mosterd toe en breng op smaak met zout en peper
- Schep de tonijn, sjalotjes, aardappels, olijven en ansjovis door elkaar en meng de saus erdoor
- Schik de salade op een grote schaal en garneer met takjes dragon
- Dien de salade warm op en geef er vers brood bij