aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 300 gr varkenshaasje

  • Peper

  • Zout

  • Boter

  • 1 blik perziken van 850 gr

  • 1 blik ananas met 4 schijven

  • Sateprikkers

  • 150 gr kleine cocktailworstjes

  • 2 builtjes rijst

  • 1 klein blikje fruitcocktail

Bereiding:


  • Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en bak ze rondom in boter

  • Haal ze uit de pan en snijd ze in plakjes van 2 cm en dan nog eens in 2

  • Bak ze opnieuw 2 minuten in boter tot ze bijne gaar zijn

  • Laat ze een beetje afkoelen

  • Giet de perziken en de ananasringen af en dep ze droog

  • houd 4 kleine of 3 grote halve perziken apart voor de saus

  • Snijd de overige perziken in stukken, die net zo groot zijn als de stukken vlees

  • Snijd ook de ananasschijven in niet te kleine stukken

  • Prik om beurt een stukje vlees, ananas, perzik, worstje enz. aan de satestokjes

  • Leg ze op een schotel en zet ze onder aluminiumfolie in de oven om ze warm te houden

  • Kook de rijst

  • Pureer de apart gehouden perziken tot een gladde saus

  • Verwarm de saus in het bakvet van de varkenshaasjes

  • Giet de fruitcoctail ook af

  • Serveer de vleesspiesjes met wat rijst, een beetje oranje perziksaus en een schepje fruitsla