aantal personen: 4
Ingrediënten
-
300 gr varkenshaasje -
Peper -
Zout -
Boter -
1 blik perziken van 850 gr -
1 blik ananas met 4 schijven -
Sateprikkers -
150 gr kleine cocktailworstjes -
2 builtjes rijst -
1 klein blikje fruitcocktail
Bereiding:
-
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en bak ze rondom in boter -
Haal ze uit de pan en snijd ze in plakjes van 2 cm en dan nog eens in 2 -
Bak ze opnieuw 2 minuten in boter tot ze bijne gaar zijn -
Laat ze een beetje afkoelen -
Giet de perziken en de ananasringen af en dep ze droog -
houd 4 kleine of 3 grote halve perziken apart voor de saus -
Snijd de overige perziken in stukken, die net zo groot zijn als de stukken vlees -
Snijd ook de ananasschijven in niet te kleine stukken -
Prik om beurt een stukje vlees, ananas, perzik, worstje enz. aan de satestokjes -
Leg ze op een schotel en zet ze onder aluminiumfolie in de oven om ze warm te houden -
Kook de rijst -
Pureer de apart gehouden perziken tot een gladde saus -
Verwarm de saus in het bakvet van de varkenshaasjes -
Giet de fruitcoctail ook af -
Serveer de vleesspiesjes met wat rijst, een beetje oranje perziksaus en een schepje fruitsla