• IngrediĆ«nten:


    • 2 el olie

    • 500 g rundsgehakt

    • 1 fijngehakte ui

    • 1 geperste knoflook

    • 240 g gepelde, van zaad ontdane gehakte tomaten

    • Zout

    • Peper

    • 1 verse rode peper in reepjes

    • 1/2 tl thijm

    • 2 geklopte eieren

    • 1 opgeklopt eiwit

    • Kant en klaar bladerdeeg


  • Bereiding:


    • Bak het gehakt in de olie

    • Voeg ui en knoflook toe en sudder tot de ui gaar is

    • Voeg tomaten, zout, peper, rode peper en thijm toe en bak al roerend geduren- de 5 minuten

    • Het mengsel moet droogkoken

    • Haal de pan van het vuur en roer er de 2 opgeklopte eieren door

    • Zet de pan terug op het vuur en kook nog 3 minuten

    • Laat afkoelen

    • Maak rondjes van het deeg met een doorsnede van 12 cm

    • Leg daar aan een zijde 2 of 3 eetl vlees op en vouw dicht tot een maantje

    • Zorg ervoor dat de kanten goed op elkaar kleven

    • Bestrijk met eiwit en prik erin om de stoom eruit te laten

    • Bak op een bakplaat gedurende 30 minuten, stand 7

    • Serveer met een salade en gebakken aardappels