-
Ingrediënten:-
2 el olie -
500 g rundsgehakt -
1 fijngehakte ui -
1 geperste knoflook -
240 g gepelde, van zaad ontdane gehakte tomaten -
Zout -
Peper -
1 verse rode peper in reepjes -
1/2 tl thijm -
2 geklopte eieren -
1 opgeklopt eiwit -
Kant en klaar bladerdeeg
-
-
Bereiding:-
Bak het gehakt in de olie -
Voeg ui en knoflook toe en sudder tot de ui gaar is -
Voeg tomaten, zout, peper, rode peper en thijm toe en bak al roerend geduren- de 5 minuten -
Het mengsel moet droogkoken -
Haal de pan van het vuur en roer er de 2 opgeklopte eieren door -
Zet de pan terug op het vuur en kook nog 3 minuten -
Laat afkoelen -
Maak rondjes van het deeg met een doorsnede van 12 cm -
Leg daar aan een zijde 2 of 3 eetl vlees op en vouw dicht tot een maantje -
Zorg ervoor dat de kanten goed op elkaar kleven -
Bestrijk met eiwit en prik erin om de stoom eruit te laten -
Bak op een bakplaat gedurende 30 minuten, stand 7 -
Serveer met een salade en gebakken aardappels
-