Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg geschilde aardappelen (afkokers)
- Zout
- Peper
- 400 gr kabeljauwfilet
- 400 gr geschilde schorseneren in blokjes
- 1 dl warme melk
- 2 losgeklopte eieren
- 25 gr boter
- 100 gr rauwe ham in flinterdunne reepjes
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 theelepels citroensap
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in ± 25 minuten gaar
- Spoel de kabeljauw af en stoom de vis ± 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot de vis uit elkaar valt
- Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout
- Pureer de aardappelen met een mixer of stamper en roer er de melk, de eieren, de boter, zout en peper door
- Schep de kabeljauw, de schorseneren en de ham door de puree, warm het geheel op matig vuur ± 5 minuten door en schep er vlak voor het serveren de peterselie en het citroensap door