Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg geschilde aardappelen (afkokers)
    • Zout
    • Peper
    • 400 gr kabeljauwfilet
    • 400 gr geschilde schorseneren in blokjes
    • 1 dl warme melk
    • 2 losgeklopte eieren
    • 25 gr boter
    • 100 gr rauwe ham in flinterdunne reepjes
    • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
    • 2 theelepels citroensap


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in ± 25 minuten gaar
    • Spoel de kabeljauw af en stoom de vis ± 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot de vis uit elkaar valt
    • Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout
    • Pureer de aardappelen met een mixer of stamper en roer er de melk, de eieren, de boter, zout en peper door
    • Schep de kabeljauw, de schorseneren en de ham door de puree, warm het geheel op matig vuur ± 5 minuten door en schep er vlak voor het serveren de peterselie en het citroensap door