aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 4 stukken vis van 200 g (tarbot, kabeljauw, tong)
    • 1 glas droge witte wijn
    • 2 dl visbouillon
    • 8 takjes wilde kervel
    • 8 takjes dille
    • 2 blaadjes munt
    • 2 dl room
    • 1 snede gerookte zalm

  • Bereiding:

    • Een visbouillon trekken van koppen en visgraten en het kookvocht van de
      gepocheerde vis
    • De kort gepocheerde vis laten uitlekken en ruitvormig versieren met reepjes
      gerookte zalm
    • De visbouillon met room, de wijn en de fijn gehakte kruiden laten inkoken
    • Op smaak brengen met peper en zout
    • De versierde vis enkele minuten onder de grill in een warme oven plaatsen, op
      warme borden schikken, gedeeltelijk overgieten met saus en opdienen met
      aardappelen of rijst