Aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 500 gr knolselderij
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui
- 300 gr verse paling, of andere vette vis
- 1 tl citroensap
- 100 gr zwarte olijven
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 dl droge witte wijn
- Bereiding:
- Snij de knolselderij in schijfjes.
- Snipper de ui.
- Snij de paling in mootjes.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de knolselderijschijfjes en gesnipperde ui
goudbruin. - Af en toe keren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet de ovenschaal in.
- Wrijf de vis in met zout en peper en besprenkel met wat citroensap.
- Leg de vis in de ovenschotel en schik de knolselderijschijfjes en de olijven over en rond de
vis. - Bestrooi met nog wat zout en peper.
- Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en zet de schaal in het midden van de
voorverwarmde oven. - Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie,
- Zet de schaal voor nog 10 minuten terug in de oven en laat verder gaar en goudbruin
worden.