Aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 500 gr knolselderij
    • 3 el olijfolie
    • 1 grote ui
    • 300 gr verse paling, of andere vette vis
    • 1 tl citroensap
    • 100 gr zwarte olijven
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 dl droge witte wijn

  • Bereiding:
    • Snij de knolselderij in schijfjes.
    • Snipper de ui.
    • Snij de paling in mootjes.
    • Verhit de olie in de koekenpan en bak de knolselderijschijfjes en gesnipperde ui
      goudbruin.
    • Af en toe keren.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet de ovenschaal in.
    • Wrijf de vis in met zout en peper en besprenkel met wat citroensap.
    • Leg de vis in de ovenschotel en schik de knolselderijschijfjes en de olijven over en rond de
      vis.
    • Bestrooi met nog wat zout en peper.
    • Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en zet de schaal in het midden van de
      voorverwarmde oven.
    • Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie,
    • Zet de schaal voor nog 10 minuten terug in de oven en laat verder gaar en goudbruin
      worden.