Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 20 verse vijgen
    • 5 dl rode wijn
    • 4 lepels fructose
    • 2 schijfjes sinaasappel
    • 2 schijfjes citroen
    • kaneel


  • Bereiding:

    • Verwarm de wijn in een pan
    • Los de fructose hierin op
    • Voeg vervolgens de sinaasappel- en citroenschijfjes toe
    • Voeg kaneel naar smaak toe en laat 3-4 minuten koken
    • Was de vijgen en snijd ze kruiselings in bij het steeltje
    • Doe ze bij de wijn en breng dit aan de kook
    • Af laten koelen
    • Schep de vijgen en de schijfjes sinaasappel en citroen uit de wijn
    • Koek de wijn tot een kwart in
    • Halveer de schijfjes sinaasappel en citroen en schik ze op 4 borden
    • Leg de vijgen erbij en overgiet ze met de saus
    • Lauw opdienen