aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 300 gram tauge
- 6 sjalotten in heel dunne ringen
- 4 el koriander
- 200 gram biefstuk in dunne reepjes
Voor de bouillon:
- 1 1/4 liter runderbouillon
- 100 gram verse gemberwortel, in stukken
- 1 kaneelstokje
- Een halve tl korianderzaadjes
- 2 steranijs
- druppel zoetstof
- zout, peper
- 4 tl vissaus (nam pla)
Garnering:
- limoenschijfjes
- rode pepers, in ringetjes
- chilisaus of hoisinsaus
- basilicumblaadjes
- Bereiding:
- Breng de bouillon aan de kook met alle kruiden erin en laat 15 minuten zachtjes koken
- Zeef de bouillon
- Breng opnieuw aan de kook en voeg de taugé toe. Laat het 1 minuut koken
- Voeg de biefstuk en sjalot toe en serveer direct. Geef de garnering er apart bij
Met dank aan Roswitha van Heugten