aantal personen: 4

  • Ingrediënten
    • 300 gram tauge
    • 6 sjalotten in heel dunne ringen
    • 4 el koriander
    • 200 gram biefstuk in dunne reepjes

      Voor de bouillon:

    • 1 1/4 liter runderbouillon
    • 100 gram verse gemberwortel, in stukken
    • 1 kaneelstokje
    • Een halve tl korianderzaadjes
    • 2 steranijs
    • druppel zoetstof
    • zout, peper
    • 4 tl vissaus (nam pla)

      Garnering:


    • limoenschijfjes
    • rode pepers, in ringetjes
    • chilisaus of hoisinsaus
    • basilicumblaadjes

  • Bereiding:
    • Breng de bouillon aan de kook met alle kruiden erin en laat 15 minuten zachtjes koken
    • Zeef de bouillon
    • Breng opnieuw aan de kook en voeg de taugé toe. Laat het 1 minuut koken
    • Voeg de biefstuk en sjalot toe en serveer direct. Geef de garnering er apart bij


      Met dank aan Roswitha van Heugten