aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 molsla
    • 1/2 krulandijvie
    • 4 stukken gefileerde victoriabaars van 150 g
    • 2 el bloem
    • Boter
    • 150 gr fijngesneden bacon
    • 2 el kervelplukjes
    • 1 tl groene peperbolletjes
    • Sap van 1 limoen
    • Zout

  • Bereiding:

    • Verwijder de wortel van de molsla
    • Spoel de sla en de krulandijvie, droog ze en trek de groente in stukken van ca.
      8 cm
    • Spoel de vis, dep ze droog en wentel ze door de bloem
    • Klop de filets even af om de overtollige bloem te verwijderen
    • Smelt een nootje boter in een pan en bak de visfilets aan elke zijde 4 minuten
    • Kruid lichtjes met zout
    • Halveer de sneetjes bacon in de lengte en bak ze in een nootje boter
    • Was de kervelplukjes en droog ze
    • Schik de vis op 4 warme borden en strooi er de kervelplukjes over
    • Smelt nog wat boter, bak de peperkorrels lichtjes en strooi ze over de vis
    • Meng de molsla bij de bacon in de pan
    • Schik de sla en de bacon eveneens op de borden en besprenkel de vis met enkele
      druppels limoensap
    • Serveer dit gerecht met basmatirijst (in de natuurwinkel te koop) of andere
      rijst en drink er een glas wit bier bij
    • – Molsla of pissenlit is een bladgroente afkomstig van de paardebloem
    • Ze wordt bij voorkeur onder molshopen gezocht, vandaar de naam
    • Het is vrij bitter van smaak