aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1 molsla
- 1/2 krulandijvie
- 4 stukken gefileerde victoriabaars van 150 g
- 2 el bloem
- Boter
- 150 gr fijngesneden bacon
- 2 el kervelplukjes
- 1 tl groene peperbolletjes
- Sap van 1 limoen
- Zout
-
Bereiding:
- Verwijder de wortel van de molsla
- Spoel de sla en de krulandijvie, droog ze en trek de groente in stukken van ca.
8 cm - Spoel de vis, dep ze droog en wentel ze door de bloem
- Klop de filets even af om de overtollige bloem te verwijderen
- Smelt een nootje boter in een pan en bak de visfilets aan elke zijde 4 minuten
- Kruid lichtjes met zout
- Halveer de sneetjes bacon in de lengte en bak ze in een nootje boter
- Was de kervelplukjes en droog ze
- Schik de vis op 4 warme borden en strooi er de kervelplukjes over
- Smelt nog wat boter, bak de peperkorrels lichtjes en strooi ze over de vis
- Meng de molsla bij de bacon in de pan
- Schik de sla en de bacon eveneens op de borden en besprenkel de vis met enkele
druppels limoensap - Serveer dit gerecht met basmatirijst (in de natuurwinkel te koop) of andere
rijst en drink er een glas wit bier bij - – Molsla of pissenlit is een bladgroente afkomstig van de paardebloem
- Ze wordt bij voorkeur onder molshopen gezocht, vandaar de naam
- Het is vrij bitter van smaak