Verse haring met camembert


aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 8 schoon gemaakte verse haringen
    • Kerriepoeder
    • Paprika poeder
    • Gedroogde basilicum
    • Peper
    • Zout
    • 250 gr gepelde in plakjes gesneden tomaat
    • 1/4 liter slagroom

    • 2 eetlepels fijn gehakte peterselie
    • 250 gr rijpe camembert

  • Bereiding:
    • Beboter een vuurvaste schaal en leg er 4 haringen in
    • Strooi er kerrie, paprikapoeder. basilicum, peper en zout over
    • Leg daarover heen de helft van de tomaten
    • Leg daarop de andere 4 haringen de kruiden en tomaten
    • Giet nu de slagroom erover en bestrooi het geheel met de peterselie
    • Dek de schaal af met aluminiumfolie
    • Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en maak de vis op ca. 200 graden gaar
    • Snijd de camembert in plakken en verdeel het op de tomaten
    • Laat het nog heel even mee garen tot de kaas mooi van kleur is geworden
    • Garneren met zeekraal gekookte aardappels