Verse haring met camembert
aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 8 schoon gemaakte verse haringen
- Kerriepoeder
- Paprika poeder
- Gedroogde basilicum
- Peper
- Zout
- 250 gr gepelde in plakjes gesneden tomaat
- 1/4 liter slagroom
- 2 eetlepels fijn gehakte peterselie
- 250 gr rijpe camembert
- Bereiding:
- Beboter een vuurvaste schaal en leg er 4 haringen in
- Strooi er kerrie, paprikapoeder. basilicum, peper en zout over
- Leg daarover heen de helft van de tomaten
- Leg daarop de andere 4 haringen de kruiden en tomaten
- Giet nu de slagroom erover en bestrooi het geheel met de peterselie
- Dek de schaal af met aluminiumfolie
- Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en maak de vis op ca. 200 graden gaar
- Snijd de camembert in plakken en verdeel het op de tomaten
- Laat het nog heel even mee garen tot de kaas mooi van kleur is geworden
- Garneren met zeekraal gekookte aardappels