• Ingrediënten:



    • 30 gr suiker


    • 0,3 dl water


    • 2 eierdooiers


    • 2 eetlepels warm water


    • 75 gr suiker


    • 2 eiwitten


    • 50 gr bloem


    • 50 gr ma‹zena


    • 1 theelepel bakpoeder


    • 0,5 dl brandewijn


    • 1 dl slagroom


    • 2 eetlepels melk


    • 2 eetlepels oploskoffie


    • 100 gr mokkachocolade


    • 100 gr pure chocolade


    • 1 zakje vanillesuiker


    • Zout


    • Ca. 30 coktailkersen


    • Pure hagelslag

  • Bereiding:



    • Breng voor het suikermengsel 30 gram suiker met 0,3 dl water aan de kook


    • Laat dit 1 keer opkoken, zodat de suiker oplost


    • Laat het dan afkoelen


    • Klop voor het deeg de eierdooiers met 2 eetlepels warm water romig, voeg geleidelijk 2/3 van de 75 gram suiker toe en klop tot er een crŠmige massa is ontstaan


    • Klop 2 eiwitten stijf en klop er geleidelijk de rest van de suiker door


    • Voeg de sneeuw aan de eierdooiercrŠme toe


    • Vermeng de Bloem met ma‹zena en een theelepel bakpoeder, zeef dit boven de eiermassa en schep het erdoor


    • Vet de bodem van een springvorm van ca 24 cm in en bekleed hem met bakpapier


    • Doe het deeg in de springvorm en schuif die in een voorverwarmde oven


    • Bak het deeg direct op 200 graden gedurende 25 tot 30 minuten


    • Vermeng Voor het drenken het suikermengsel met de brandewijn


    • Steek de biscuitbodem meerdere malen met een vork in, besprenkel hem met de vloeistof en laat het gebak afgedekt afkoelen


    • Breng voor de truffelmassa de slagroom met 2 eetlepels melk aan de kook en laat dit ‚‚n keer opkoken


    • Roer er de oploskoffie, mokka en bittere chocolade door en laat die al roerend oplossen


    • Breng dit mengsel met de vanillesuiker en wat zout op smaak


    • Haal de biscuitbodem uit de vorm en verkruimel hem boven een mengkom


    • Kneed de nog warme truffelmassa met een mixer met kneedhaken door de biscuitkruimels en zet de kom op een koele plaats


    • Verdeel daarna de massa in ca 30 porties en rol elke portie om een coktailkers tot een balletje


    • Rol de balletjes door de hagelslag en zet ze tot gebruik op een koele plaats