aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1 krop andijvie -
4 middelgrote aardappelen -
1 grote wortel -
Boter -
Verse marjolein (tip 1 ) -
600 gr verkensgehakt -
1 ei -
1 beschuit -
100 gr braadmeel (tip 2) -
1 dl room -
Foelie -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
Maak de andijvie schoon -
Laat de bladeren heel en spoel het zand eraf in koud water -
Breng een halve liter gezouten water aan de kook en blancheer de andijvie -
Giet ze daarna af, verfris even onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet -
Schil de aardappelen en maak de wortel schoon -
Snijd beide in stukken en zet ze samen op in 3.5 dl water met zout en een nootje boter -
Spoel de marjolein en hak ze fijn tot u 1 eetlepel kunt vullen -
Meng het gehakt met de marjolein, het ei en de verkruimelde beschuit -
Maak van deze massa kroketten van 5 a 6 cm -
Wentel deze in het braadmeel en bak ze bruin in boter -
Maak 4 mooie pakketjes van de andijvie -
Kruid met foelie en peper en verhit ca 2 minuten in de magnetron of plaats ze in een zeef en verhit boven een bodempje kokend water -
Giet de aardappelen en de wortel af en schud even op -
Meng er 1 dl room bij, kruid met wat peper en pureer -
Schik op elk bord een andijviepakketje met wortelstamppot en enkele worstkroketjes Tip: -
U kunt in plaat van verse marjolein ook gedroogde marjolein gebruiken -
Dan is de helft reeds voldoende -
Braadmeel vindt u in het grootwarenhuis -
Het wordt speciaal gebruikt voor het frituren van vlees en gevogelte