aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1 krop andijvie

  • 4 middelgrote aardappelen

  • 1 grote wortel

  • Boter

  • Verse marjolein (tip 1 )

  • 600 gr verkensgehakt

  • 1 ei

  • 1 beschuit

  • 100 gr braadmeel (tip 2)

  • 1 dl room

  • Foelie

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • Maak de andijvie schoon

  • Laat de bladeren heel en spoel het zand eraf in koud water

  • Breng een halve liter gezouten water aan de kook en blancheer de andijvie

  • Giet ze daarna af, verfris even onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet

  • Schil de aardappelen en maak de wortel schoon

  • Snijd beide in stukken en zet ze samen op in 3.5 dl water met zout en een nootje boter

  • Spoel de marjolein en hak ze fijn tot u 1 eetlepel kunt vullen

  • Meng het gehakt met de marjolein, het ei en de verkruimelde beschuit

  • Maak van deze massa kroketten van 5 a 6 cm

  • Wentel deze in het braadmeel en bak ze bruin in boter

  • Maak 4 mooie pakketjes van de andijvie

  • Kruid met foelie en peper en verhit ca 2 minuten in de magnetron of plaats ze in een zeef en verhit boven een bodempje kokend water

  • Giet de aardappelen en de wortel af en schud even op

  • Meng er 1 dl room bij, kruid met wat peper en pureer

  • Schik op elk bord een andijviepakketje met wortelstamppot en enkele worstkroketjes

    Tip:


  • U kunt in plaat van verse marjolein ook gedroogde marjolein gebruiken

  • Dan is de helft reeds voldoende

  • Braadmeel vindt u in het grootwarenhuis

  • Het wordt speciaal gebruikt voor het frituren van vlees en gevogelte