aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • 800 gr niet-kruimige aardappelen

  • 1 kleine Chinese kool

  • 100 gr mager gerookt spek (ca 3 mm dik)

  • 1 ui

  • Boter

  • 500 gr varkensworst

  • 1 el gehakte peterselie

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water

  • Maak de Chinese kool schoon, snijd ze grof en spoel ze in ruim water

  • Schep de kool uit het water en doe ze in een kookpan

  • Voeg er een snuifje zout aan toe en laat ze in ca 10 minuten, op een hoog vuur, gaar koken

  • Giet het vocht af en houd de kool warm in een voorverwarmde oven van ca 95 graden

  • Verwijder het zwoerd en het kraakbeen van het spek en snijd het in reepjes

  • Pel de ui en snipper hem fijn

  • Smelt een nootje boter en fruit er de uisnippers en de spekreepjes in gaar

  • Maak de worst even nat en prik ze op verschillende plaatsen in

  • Bak ze vervolgens gaar in een nootje boter

  • Schep de worst uit de pan en houd ze warm in de oven

  • Roer het braadvet onder de kool

  • Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van ca 1 cm dik

  • Smelt een nootje boter in de vleesbraadpan en bak er de aardappelschijfjes bruin in

  • Schep er tenslotte de uispekmengeling onder en verdeel deze bereiding over 4 borden

  • Leg op elk bord een stuk worst en schep er de Chinese kool naast

  • Bestrooi het geheel met de gehakte peterselie en serveer er een wit biertje bij Tip:

  • U kunt de Chinese kook ook door andijvie vervangen

  • Kook ze gaar in ca 20 minuten maar laat ze de laatste 5 minuten zonder deksel koken