aantal personen: 4
Ingrediënten
-
800 gr niet-kruimige aardappelen -
1 kleine Chinese kool -
100 gr mager gerookt spek (ca 3 mm dik) -
1 ui -
Boter -
500 gr varkensworst -
1 el gehakte peterselie -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water -
Maak de Chinese kool schoon, snijd ze grof en spoel ze in ruim water -
Schep de kool uit het water en doe ze in een kookpan -
Voeg er een snuifje zout aan toe en laat ze in ca 10 minuten, op een hoog vuur, gaar koken -
Giet het vocht af en houd de kool warm in een voorverwarmde oven van ca 95 graden -
Verwijder het zwoerd en het kraakbeen van het spek en snijd het in reepjes -
Pel de ui en snipper hem fijn -
Smelt een nootje boter en fruit er de uisnippers en de spekreepjes in gaar -
Maak de worst even nat en prik ze op verschillende plaatsen in -
Bak ze vervolgens gaar in een nootje boter -
Schep de worst uit de pan en houd ze warm in de oven -
Roer het braadvet onder de kool -
Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van ca 1 cm dik -
Smelt een nootje boter in de vleesbraadpan en bak er de aardappelschijfjes bruin in -
Schep er tenslotte de uispekmengeling onder en verdeel deze bereiding over 4 borden -
Leg op elk bord een stuk worst en schep er de Chinese kool naast -
Bestrooi het geheel met de gehakte peterselie en serveer er een wit biertje bij Tip: -
U kunt de Chinese kook ook door andijvie vervangen -
Kook ze gaar in ca 20 minuten maar laat ze de laatste 5 minuten zonder deksel koken