Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 4 Chinese champignons
    • 150 gr geroosterd varkensvlees
    • 1/2 bosje gehakte selderij
    • 150 gr Chinese kool
    • 50 gr bamboescheuten
    • 100 gr taugé
    • 6 peultjes
    • 2 schijfjes gemberwortel
    • 1 teentje knoflook
    • 3 eetl olie
    • 1 eetl sherry
    • 1 dl bouillon


  • Bereiding:

    • Laat de Chinese champignons weken
    • Snijd het varkensvlees, de selderij, Chinese kool en bamboescheuten in stukjes, plakjes en reepjes; blancheer de taugé, haal de peultjes af
    • Voeg de gemberwortel en knoflook toe en bak alles lichtbruin
    • Doe het varkensvlees in de pan en roer dit enige malen door de olie
    • Voeg dan de sherry toe
    • Doe alle groenten, behalve de peultjes in de pan en sauteer ze 1 minuut
    • Voeg de bouillon toe en verhit die snel; laat afgedekt op middelgroot vuur 3 minuten stoven en voeg daarna de peultjes toe
    • Variatie: Vervang het geroosterde varkensvlees door gekookt of gebakken rundsvlees, ham, kip, eend, krab, kreeft of garnalen