Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 Chinese champignons
- 150 gr geroosterd varkensvlees
- 1/2 bosje gehakte selderij
- 150 gr Chinese kool
- 50 gr bamboescheuten
- 100 gr taugé
- 6 peultjes
- 2 schijfjes gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 3 eetl olie
- 1 eetl sherry
- 1 dl bouillon
-
Bereiding:- Laat de Chinese champignons weken
- Snijd het varkensvlees, de selderij, Chinese kool en bamboescheuten in stukjes, plakjes en reepjes; blancheer de taugé, haal de peultjes af
- Voeg de gemberwortel en knoflook toe en bak alles lichtbruin
- Doe het varkensvlees in de pan en roer dit enige malen door de olie
- Voeg dan de sherry toe
- Doe alle groenten, behalve de peultjes in de pan en sauteer ze 1 minuut
- Voeg de bouillon toe en verhit die snel; laat afgedekt op middelgroot vuur 3 minuten stoven en voeg daarna de peultjes toe
- Variatie: Vervang het geroosterde varkensvlees door gekookt of gebakken rundsvlees, ham, kip, eend, krab, kreeft of garnalen