Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 kg hamlappen
    • 4 tl olie
    • 2 eetl citroensap
    • 1 eetl suiker
    • 2 eetl ketjap
    • 1 tl zout
    • 4 grote uien
    • 2 groene paprika’s
    • 6 eetl olie
    • Peper


  • Bereiding:

    • Snijd het vlees in smalle reepjes en marineer het een half uur in de olie, ketjap, suiker en citroensap
    • Snijd de uien in niet te dunne ringen en de paprika in dunne reepjes
    • Verhit 6 eetlepels olie met zout in de pan en bak de uienringen in 3 minuten glazig, voeg de paprika toe bak alles nog 2 minuten samen
    • Schep dan de groeten uit de pan
    • Verhit nog 6 eetlepels olie in dezelfde pan en bak dan het vlees al roerend tot het gaar is
    • Strooi er een snufje peper over en voeg de groente toe
    • Laat het al om scheppend nog 1 minuut bakken
    • Variaties:bieflappen met paprika en ui, kipfilet met paprika en ui