Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg hamlappen
- 4 tl olie
- 2 eetl citroensap
- 1 eetl suiker
- 2 eetl ketjap
- 1 tl zout
- 4 grote uien
- 2 groene paprika’s
- 6 eetl olie
- Peper
-
Bereiding:- Snijd het vlees in smalle reepjes en marineer het een half uur in de olie, ketjap, suiker en citroensap
- Snijd de uien in niet te dunne ringen en de paprika in dunne reepjes
- Verhit 6 eetlepels olie met zout in de pan en bak de uienringen in 3 minuten glazig, voeg de paprika toe bak alles nog 2 minuten samen
- Schep dan de groeten uit de pan
- Verhit nog 6 eetlepels olie in dezelfde pan en bak dan het vlees al roerend tot het gaar is
- Strooi er een snufje peper over en voeg de groente toe
- Laat het al om scheppend nog 1 minuut bakken
- Variaties:bieflappen met paprika en ui, kipfilet met paprika en ui