Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 350 gr hamlappen
    • 1 blik bamboespruiten
    • 4 eetl soja
    • 2 eetl droge sherry
    • 2 eetl maïzena
    • 6 eetl olie
    • 1 grote in dunne ringen gesneden ui
    • 2 eetl suiker
    • Zout
    • Ve-tsin


  • Bereiding:

    • Snijd het vlees in smalle repen van ongeveer 8 cm lengte
    • Snijd de bamboe in dunne repen
    • Maak van de helft van de soja, de sherry, de maïzena en 2 eetlepels water een papje en roer dat door het vlees
    • Verwarm de olie en bak daarin onder geregeld omscheppen het vlees snel mooi van kleur
    • Draai de warmtebron lager
    • Schep de bamboe en de ui door het vlees en laat dit gaar worden
    • Roer dan de rest van de soja, het bamboenat en de suiker door het gerecht
    • Proef en voeg naar smaak ve-tsin, soja, suiker of zout toe