aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 4 varkenstongen

  • 150 g gewelde rozijnen

  • 50 g amandelsnippers

  • 2 uien

  • 1 grote wortel

  • Witte peperkorrels

  • 1/4 liter droge witte wijn

  • 1/2 liter runderbouillon

  • 1/4 liter room

  • 2 eierdooiers

  • 1 dl port

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • De varkenstongen goed weken en schoon maken, afkoken in gezouten water

  • 10 min. laten schrikken onder koud stromend water, en het vel en de harde delen verwijderen

  • Doe de versneden wortel en de ui, bouillon en de wijn samen met de peperkorrels in de kookpan, kook daarin de tongen gaar ongeveer 45 min

  • Neem de tongen uit het kookvocht en hou ze warm

  • Zeef het kookvocht en doe het terug in de kookpot

  • Doe er de rozijnen, amandelsnippers, en de port bij, evenals de room

  • Laat de saus op een zacht vuurtje een 10-tal minuten verder inkoken

  • Schep een lepel saus in een tas en meng er de eierdooiers onder

  • Roer dit mengsel door de saus, de saus mag niet koken, maar op een zacht vuurtje indikken

  • Afwerken met peper en zout

  • De tongen in plakken snijden en op voorverwarmde borden schikken

  • Gedeeltelijk begieten met de saus en opdienen met aardappelpuree en bestrooien met gehakte peterselie