aantal personen: 4
Ingrediënten
-
4 varkenstongen -
150 g gewelde rozijnen -
50 g amandelsnippers -
2 uien -
1 grote wortel -
Witte peperkorrels -
1/4 liter droge witte wijn -
1/2 liter runderbouillon -
1/4 liter room -
2 eierdooiers -
1 dl port -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
De varkenstongen goed weken en schoon maken, afkoken in gezouten water -
10 min. laten schrikken onder koud stromend water, en het vel en de harde delen verwijderen -
Doe de versneden wortel en de ui, bouillon en de wijn samen met de peperkorrels in de kookpan, kook daarin de tongen gaar ongeveer 45 min -
Neem de tongen uit het kookvocht en hou ze warm -
Zeef het kookvocht en doe het terug in de kookpot -
Doe er de rozijnen, amandelsnippers, en de port bij, evenals de room -
Laat de saus op een zacht vuurtje een 10-tal minuten verder inkoken -
Schep een lepel saus in een tas en meng er de eierdooiers onder -
Roer dit mengsel door de saus, de saus mag niet koken, maar op een zacht vuurtje indikken -
Afwerken met peper en zout -
De tongen in plakken snijden en op voorverwarmde borden schikken -
Gedeeltelijk begieten met de saus en opdienen met aardappelpuree en bestrooien met gehakte peterselie