aantal personen: 4
Ingrediënten
-
600 gr mager varkensvlees -
12 sneetjes gerookt spek van ca 2 mm dik -
3 uien -
Peper -
Zout Voor de saus: -
100 gr frambozen -
50 gr bosbessen -
50 gr bosaardbeien -
1 kleine ui -
1/2 dl witte wijn -
4 dl vleesbouillon -
2 el zwartebessensiroop -
Peper -
Zout Voor het garnituur: -
4 bladeren krulsla -
4 bladeren eikebladsla -
4 dwergpeertjes op siroop
Bereiding:
-
Verdeel het varkensvlees in 16 blokjes -
Ontzwoerd het spek en rol de sneetjes op -
Pel de uien en snijd elke ui in 4 -
Maak de spiesjes met afwisselend vlees, opgerold spek en ui en eindig met een blokje vlees -
Kruid met peper en zout en plaats de spiezen ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden -
Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie Bereid de saus: -
Maak de rode vruchten schoon -
Plaats de vleespan op het vuur, snipper de ui fijn en stoof de uisnippers -
Giet er de wijn en de bouillon bij en laat de saus even inkoken -
Breng ze vervolgens op smaak met de zwartebessensiroop, peper en zout -
Voeg er tenslotte de rode vruchten aan toe en warm deze even op -
Maak de slabladeren schoon, was ze en dep ze droog -
Laat de peertjes uitlekken -
Leg op elk bord een blaadje rode krulsla een een blaadje eikebladsla -
Plaats er een peertje bovenop -
Leg de vleesspiesjes in het midden en overgiet ze met de rode vruchtensaus -
Serveer dit gerecht met een glaasje Moulin a Vent