aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • 600 gr mager varkensvlees

  • 12 sneetjes gerookt spek van ca 2 mm dik

  • 3 uien

  • Peper

  • Zout Voor de saus:

  • 100 gr frambozen

  • 50 gr bosbessen

  • 50 gr bosaardbeien

  • 1 kleine ui

  • 1/2 dl witte wijn

  • 4 dl vleesbouillon

  • 2 el zwartebessensiroop

  • Peper

  • Zout Voor het garnituur:

  • 4 bladeren krulsla

  • 4 bladeren eikebladsla

  • 4 dwergpeertjes op siroop

Bereiding:


  • Verdeel het varkensvlees in 16 blokjes

  • Ontzwoerd het spek en rol de sneetjes op

  • Pel de uien en snijd elke ui in 4

  • Maak de spiesjes met afwisselend vlees, opgerold spek en ui en eindig met een blokje vlees

  • Kruid met peper en zout en plaats de spiezen ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden

  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie Bereid de saus:

  • Maak de rode vruchten schoon

  • Plaats de vleespan op het vuur, snipper de ui fijn en stoof de uisnippers

  • Giet er de wijn en de bouillon bij en laat de saus even inkoken

  • Breng ze vervolgens op smaak met de zwartebessensiroop, peper en zout

  • Voeg er tenslotte de rode vruchten aan toe en warm deze even op

  • Maak de slabladeren schoon, was ze en dep ze droog

  • Laat de peertjes uitlekken

  • Leg op elk bord een blaadje rode krulsla een een blaadje eikebladsla

  • Plaats er een peertje bovenop

  • Leg de vleesspiesjes in het midden en overgiet ze met de rode vruchtensaus

  • Serveer dit gerecht met een glaasje Moulin a Vent