aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 500 g varkensfilet in sneetjes

  • 1 ui

  • 190 g dik gesneden chorizo (Spaanse salami)

  • Boter

  • 2 el tomatenpuree

  • 8 dl vleesbouillon

  • 300 g langkorrelrijst

  • 100 g doperwten (diepvries of blik)

  • 2 el peterselieplukjes

  • 1 dopje saffraanpoeder

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm

  • Pel de ui en snipper hem fijn

  • Snijd de chorizo in kleine blokjes

  • Smelt een nootje boter en schroei er de vleesstukjes aan alle zijden in dicht

  • Voeg er de uisnippers aan toe en laat nog ca. 5 minuten sudderen tot de uisnippers glazig zijn

  • Voeg er de tomatenpuree, de chorizoblokjes en 2 dl bouillon aan toe en laat ca. 10 minuten koken

  • Voeg er vervolgens de rijst, de erwten, de peterselieplukjes, het saffraanpoeder en de rest van de bouillon bij

  • Breng opnieuw aan de kook en schep de bereiding vervolgens in een ovenschotel

  • Plaats deze ca. 40 minuten in een

  • voorverwarmde oven van 200 graden

  • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout