aantal personen: 4
Ingrediënten
-
500 g varkensfilet in sneetjes -
1 ui -
190 g dik gesneden chorizo (Spaanse salami) -
Boter -
2 el tomatenpuree -
8 dl vleesbouillon -
300 g langkorrelrijst -
100 g doperwten (diepvries of blik) -
2 el peterselieplukjes -
1 dopje saffraanpoeder -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm -
Pel de ui en snipper hem fijn -
Snijd de chorizo in kleine blokjes -
Smelt een nootje boter en schroei er de vleesstukjes aan alle zijden in dicht -
Voeg er de uisnippers aan toe en laat nog ca. 5 minuten sudderen tot de uisnippers glazig zijn -
Voeg er de tomatenpuree, de chorizoblokjes en 2 dl bouillon aan toe en laat ca. 10 minuten koken -
Voeg er vervolgens de rijst, de erwten, de peterselieplukjes, het saffraanpoeder en de rest van de bouillon bij -
Breng opnieuw aan de kook en schep de bereiding vervolgens in een ovenschotel -
Plaats deze ca. 40 minuten in een -
voorverwarmde oven van 200 graden -
Breng eventueel verder op smaak met peper en zout