aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 300 gr groene tagliatelle

  • 1 ui

  • 1 bakje champignons

  • 1 bakje oesterzwammen

  • 400 gr ongepaneerde varkensschitzels

  • Zout

  • Peper

  • 25 gr boter

  • 2 tl Provencaalse kruiden

  • 1 bekertje slagroom

  • 100 gr verse roomkaas met kruiden

  • 2 el fijngehakte verse basilicum of peterselie

Bereiding:


  • Kook de tagliatelle in circa 10 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing

  • Pel en snipper de ui

  • Veeg de paddestoelen schoon

  • Snijde de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes

  • Snijd het vlees in dunne reepjes en strooi er zout en peper over

  • Verhit de boter in een hapjespan

  • Bak het vlees al omscheppend bruin

  • Voeg de ui, paddestoelen en kruiden toe en bak het geheel al omscheppend circa 3 minuten tot het vocht van de paddestoelen verdampt is

  • Voeg de room en kaas toe en verwarm het geheel al roerende tot de saus glad is

  • Giet de tagliatelle af

  • Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep het vlees met de roomsaus erop

  • Strooi de basilicum of peterselie erover

  • Lekker met een tomatensalade