aantal personen: 4
Ingrediënten
-
300 gr groene tagliatelle -
1 ui -
1 bakje champignons -
1 bakje oesterzwammen -
400 gr ongepaneerde varkensschitzels -
Zout -
Peper -
25 gr boter -
2 tl Provencaalse kruiden -
1 bekertje slagroom -
100 gr verse roomkaas met kruiden -
2 el fijngehakte verse basilicum of peterselie
Bereiding:
-
Kook de tagliatelle in circa 10 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing -
Pel en snipper de ui -
Veeg de paddestoelen schoon -
Snijde de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes -
Snijd het vlees in dunne reepjes en strooi er zout en peper over -
Verhit de boter in een hapjespan -
Bak het vlees al omscheppend bruin -
Voeg de ui, paddestoelen en kruiden toe en bak het geheel al omscheppend circa 3 minuten tot het vocht van de paddestoelen verdampt is -
Voeg de room en kaas toe en verwarm het geheel al roerende tot de saus glad is -
Giet de tagliatelle af -
Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep het vlees met de roomsaus erop -
Strooi de basilicum of peterselie erover -
Lekker met een tomatensalade