aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 20 verse zilveruitjes

  • 1/4 komkommer

  • 1/8 bloemkool

  • 4 varkenshaasjes van ca 160 gr elk

  • Boter

  • 1/2 dl witte wijn

  • 1 dl vleesbouillon

  • 2 dl room

  • 2 el pickles

  • 1 el gehakte peterselie

  • Zout

Bereiding:


  • Dompel de zilveruitjes enkele seconden in kokend water en pel ze

  • Kook ze vervolgens ca 2 minuten in lichtgezouten water

  • Was, halveer en ontpit het stukje komkommer en snijd elke helft in halve maantjes van ca 1.5 cm dik

  • Blancheer deze kort in lichtgezouten water

  • Was de bloemkool en verdeel ze in kleine bloempjes

  • Kook deze beetgaar in lichtgezouten water

  • Snijd elk varkenshaasje in 4 stukjes en bak deze goudbruin in een nootje boter

  • Neem de varkensmootjes uit de pan en houd ze warm

  • Giet het vet uit de pan en deglaceer met de witte wijn en de bouillon

  • Laat goed inkoken en voeg er vervolgens de room bij

  • Laat opnieuw inkoken tot de saus mooi gebonden is en neem de pan van het vuur

  • Roer er vervolgens de pickels onder en spatel er tenslotte de komkommer en de bloemkoolroosjes onder

  • Schik op elk bord 4 varkensmootjes, schep er de saus rond en strooi er wat peterselie over

  • Serveer dit gerecht met aardappelkroketten of frietjes