aantal personen: 4
Ingrediënten
-
20 verse zilveruitjes -
1/4 komkommer -
1/8 bloemkool -
4 varkenshaasjes van ca 160 gr elk -
Boter -
1/2 dl witte wijn -
1 dl vleesbouillon -
2 dl room -
2 el pickles -
1 el gehakte peterselie -
Zout
Bereiding:
-
Dompel de zilveruitjes enkele seconden in kokend water en pel ze -
Kook ze vervolgens ca 2 minuten in lichtgezouten water -
Was, halveer en ontpit het stukje komkommer en snijd elke helft in halve maantjes van ca 1.5 cm dik -
Blancheer deze kort in lichtgezouten water -
Was de bloemkool en verdeel ze in kleine bloempjes -
Kook deze beetgaar in lichtgezouten water -
Snijd elk varkenshaasje in 4 stukjes en bak deze goudbruin in een nootje boter -
Neem de varkensmootjes uit de pan en houd ze warm -
Giet het vet uit de pan en deglaceer met de witte wijn en de bouillon -
Laat goed inkoken en voeg er vervolgens de room bij -
Laat opnieuw inkoken tot de saus mooi gebonden is en neem de pan van het vuur -
Roer er vervolgens de pickels onder en spatel er tenslotte de komkommer en de bloemkoolroosjes onder -
Schik op elk bord 4 varkensmootjes, schep er de saus rond en strooi er wat peterselie over -
Serveer dit gerecht met aardappelkroketten of frietjes