aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • 600 gr varkenshaasjes

  • Boter

  • 1 el suiker

  • 3 el viooltjesazijn

  • 2 dl room

  • Peper

  • Zout

  • 20-tal eetbare viooltjes

  • 1 bosje waterkers

Bereiding:


  • Verdeel de varkenshaasjes in 12 medaillons en bak ze gaar in boter

  • Giet het overtollige bakvet weg, doe de suiker in de pan en blus met de viooltjesazijn

  • Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus

  • Breng op smaak met peper en zout

  • Schik op elk bord 3 stukjes vlees en lepel er saus over

  • Bestrooi met de viooltjes en werk af met de waterkersblaadjes

  • Dit gerecht rondt u mooi af met frietjes en een Duitse moeselwijn Tip:

  • Viooltjesazijn maakt u zelf met een handvol viooltjes en witte wijnazijn

  • Doe dit in een 1/2 literflesje en laat + 3 weken trekken in de zon

  • Dan komt de notesmaak van de viooltjes het best tot z’n recht

  • U bewaart de viooitjesazijn daarna bij voorkeur op een koele plaats

  • Eetbare bloempjes en hun azijn vindt u in speciaal- en primeurzaken