aantal personen: 4
Ingrediënten
-
600 gr varkenshaasjes -
Boter -
1 el suiker -
3 el viooltjesazijn -
2 dl room -
Peper -
Zout -
20-tal eetbare viooltjes -
1 bosje waterkers
Bereiding:
-
Verdeel de varkenshaasjes in 12 medaillons en bak ze gaar in boter -
Giet het overtollige bakvet weg, doe de suiker in de pan en blus met de viooltjesazijn -
Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus -
Breng op smaak met peper en zout -
Schik op elk bord 3 stukjes vlees en lepel er saus over -
Bestrooi met de viooltjes en werk af met de waterkersblaadjes -
Dit gerecht rondt u mooi af met frietjes en een Duitse moeselwijn Tip: -
Viooltjesazijn maakt u zelf met een handvol viooltjes en witte wijnazijn -
Doe dit in een 1/2 literflesje en laat + 3 weken trekken in de zon -
Dan komt de notesmaak van de viooltjes het best tot z’n recht -
U bewaart de viooitjesazijn daarna bij voorkeur op een koele plaats -
Eetbare bloempjes en hun azijn vindt u in speciaal- en primeurzaken