aantal personen: 4
Ingrediënten
-
Boter -
1 fijngehakte ui -
400 gr geschilde en fijngesneden jonagold -
1.5 dl witte wijn of appelcider -
1 el suiker -
1 snuifje zout -
1/4 koffielepel gemberpoeder -
1 snuifje cayennepeper -
4 el zure room -
5 cl calvados (een borrelglaasje) -
8 varkensmedaillons van 60 gr elk (varkenshaasje) -
Enkele blaadjes in reepjes gesneden salie -
2 jonagold appelen in 16 schijfjes zonder pitjes
Bereiding:
-
Begin met de appelsaus: -
Laat 50 gr boter smelten en stoof hierin de fijngesneden ui zonder te kleuren -
Voeg de fijngesneden appeltjes toe en laat een momentje stoven -
Bevochtig met de cider of de wijn en laat onder deksel verder gaar stoven -
Als alles gaar is, mixt u het mengsel tot een puree -
Bij de puree voegt u de suiker, het zout, het gemberpoeder, de cayenne, de zure room en de calvados -
Breng terug aan de kook en houd de saus warm -
Ondertussen bakt u de medaillons in enkele nootjes boter -
Haal ze uit de pan en houd ze warm in een op 60 graden warme oven -
Bak de appelspietjes langs weerszijden in dezelfde boter en zorg ervoor dat ze beetgaar zijn -
Voeg de salie bij het braadvet -
Serveer de varkensmedaillons omringd door de gebakken appeltjes -
Strooi de salie over de appeltjes en lepel de saus ernaast -
Drink hierbij de rest van de fles appelcider