aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • Boter

  • 1 fijngehakte ui

  • 400 gr geschilde en fijngesneden jonagold

  • 1.5 dl witte wijn of appelcider

  • 1 el suiker

  • 1 snuifje zout

  • 1/4 koffielepel gemberpoeder

  • 1 snuifje cayennepeper

  • 4 el zure room

  • 5 cl calvados (een borrelglaasje)

  • 8 varkensmedaillons van 60 gr elk (varkenshaasje)

  • Enkele blaadjes in reepjes gesneden salie

  • 2 jonagold appelen in 16 schijfjes zonder pitjes

Bereiding:


  • Begin met de appelsaus:

  • Laat 50 gr boter smelten en stoof hierin de fijngesneden ui zonder te kleuren

  • Voeg de fijngesneden appeltjes toe en laat een momentje stoven

  • Bevochtig met de cider of de wijn en laat onder deksel verder gaar stoven

  • Als alles gaar is, mixt u het mengsel tot een puree

  • Bij de puree voegt u de suiker, het zout, het gemberpoeder, de cayenne, de zure room en de calvados

  • Breng terug aan de kook en houd de saus warm

  • Ondertussen bakt u de medaillons in enkele nootjes boter

  • Haal ze uit de pan en houd ze warm in een op 60 graden warme oven

  • Bak de appelspietjes langs weerszijden in dezelfde boter en zorg ervoor dat ze beetgaar zijn

  • Voeg de salie bij het braadvet

  • Serveer de varkensmedaillons omringd door de gebakken appeltjes

  • Strooi de salie over de appeltjes en lepel de saus ernaast

  • Drink hierbij de rest van de fles appelcider